Logo deschakelbarendrecht.nl
De delegatie van One in het Europees Parlement. Lisa Muller staat derde van links.
De delegatie van One in het Europees Parlement. Lisa Muller staat derde van links.

Lisa Muller voert actie tegen armoede

BARENDRECHT - Lisa Muller uit Barendrecht heeft Europarlementariërs opgeroepen om zich in te zetten tegen extreme armoede. Ze deed dat als Jeugdambassadeur van de internationale lobbyorganisatie One.

Met meer dan 28 mede-Jeugdambassadeurs heeft Lisa (19) dinsdag  5 november de hele dag ontmoetingen gehad in het Europees Parlement met verschillende Europarlementariërs, en meer dan 20 extra handtekeningen opgehaald voor de strijd tegen extreme armoede

 Lisa: "Het was fantastisch om Europarlementariërs uit verschillende EU-landen te ontmoeten en hen te vertellen over onze zorgen rondom de inzet van de Europese Unie op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking. Samen met mijn mede-Jeugdambassadeurs uit zes verschillende EU-lidstaten hebben we discussies gevoerd én hard onderhandelend om het belang van ontwikkelingssamenwerking aan te tonen".

Bijna een derde van de Europarlementariërs heeft beloofd om zich in te zetten in de strijd tegen extreme armoede en voorkombare ziekten.

Lisa Muller studeert rechten in Rotterdam. Ze heeft al verschillende acties gevoerd voor One. Zo steunde ze dit voorjaar minister Kaag bij haar streven om Europees meer geld uit te geven voor ontwikkelingssamenwerking.

Meer berichten