(foto: Rob Kamminga)
(foto: Rob Kamminga)

Ondertekening overeenkomst Stichting Kruispunt Live

Algemeen

BARENDRECHT - De partners van Het Kruispunt hebben de samenwerkingsovereenkomst 'Stichting Kruispunt Live' ondertekend. Hiermee worden afspraken tussen de partners in het gebouw vastgelegd, om Het Kruispunt nog levendiger te maken.
Tijdens de Begrotingsraad op 12 november zijn de benodigde subsidies voor theater en bibliotheek beschikbaar gesteld. "Sinds de omvorming van het gebouw heeft een intensief proces in de doorontwikkeling van het gebouw met de partners plaatsgevonden. Alle Barendrechters zullen daarvan de positieve effecten gaan merken: nog meer activiteiten (de vier programmalijnen: Sociaal domein, Onderwijs & cultuureducatie, Duurzaamheid en talentontwikkeling & amusement)", kondigen de gebruikers van Het Kruispunt aan.

Eén gebruiker tekende niet: Digitaal Dagblad BV, bekend van het Barendrechts Dagblad. ''Wij dragen de samenwerking in Het Kruispunt een warm hart toe, maar wij hebben geen subsidierelatie met de gemeente'', aldus directeur/eigenaar René Dons. ''Dat willen wij ook niet. Wij hebben als commerciële partij naar de gemeente maar één verplichting en dat is het betalen van de huur.''

Op de foto van links naar rechts: Irene Pronk (stichting Theater het Kruispunt), Ed Verhage (Stichting Lokale Omroep Barendrecht), wethouder De Jonge (tekende niet mee, de gemeente is geen formele partner in de samenwerkingsovereenkomst), Dennis Boom (Spruit BV) en Martin Witjens (Stichting de Bibliotheek AanZet).

Advertenties uit de krant