Logo deschakelbarendrecht.nl
De zonnepanelen werden met een handdruk van de cooperatiefondsleden Wouter Gorter en Co van Hengel symbolisch aan de leiding van de Scouting Ooievaargroep overhandigd.
De zonnepanelen werden met een handdruk van de cooperatiefondsleden Wouter Gorter en Co van Hengel symbolisch aan de leiding van de Scouting Ooievaargroep overhandigd.

Zonnepanelen voor Ooievaarsgroep

HEERJANSDAM - Dankzij een bijdrage vanuit het Rabobank Coöperatiefonds heeft Scouting Ooievaarsgroep zonnepanelen kunnen plaatsen.
Vanuit het Coöperatiefonds wordt een deel van de winst teruggegeven aan de samenleving. De Rabobank IJsselmonde Drechtsteden ondersteunt hiermee initiatieven die het maatschappelijke of culturele leven in de regio verbeteren. Het bestuur en leiding van Scouting Ooievaarsgroep wilden in 2019 te beginnen met het energieneutraal worden en te zorgen voor een eigen energievoorziening. De leden menen dat Scouting en duurzame energie een uitstekende match is. Met het geld dat bespaard wordt, kunnen actieve en ervaringsgerichte activiteiten worden uitgevoerd zoals het experimenteren met zonlicht en zonne-energie. Op die manier leren scouts kennen op een speelse en onderzoekende manier. 

De zonnepanelen en kachels werden met een handdruk van de cooperatiefondsleden Wouter Gorter en Co van Hengel symbolisch aan de leiding van de Scouting Ooievaargroep overhandigd.

Behalve dat Scouting Ooievaarsgroep bijdraagt aan een schonere en groene wereld, worden ook de maandlasten voor het gebruik van hun clubhuis sterk verlaagd. Naast zonnepanelen is de verlichting in het clubhuis overgegaan naar led en worden er energiezuinige kachels geïnstalleerd.

Meer berichten