Sopraan Annelies Schep, hoboïste Jolanda den Houter, fluitist Severin van Dijk en organist Andre De Jager (bron: Arnold Sluijs)
Sopraan Annelies Schep, hoboïste Jolanda den Houter, fluitist Severin van Dijk en organist Andre De Jager (bron: Arnold Sluijs)

Geslaagd adventsconcert in Carnisse Haven

Algemeen

BARENDRECHT –Op zondagmiddag 8 december vond een adventsconcert plaats in Carnisse Haven, Noordersingel 30. Tijdens dit goed bezochte concert ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het kerkorgel, liet de bekende organist André de Jager het orgel in alle kleuren horen en begeleidde hij de overige musici op zeer bescheiden wijze. Sopraan Annelies Schep, hoboïste Jolanda den Houter en fluitist Severin van Dijk voerden gezamenlijk bewerkingen van kerstliederen uit en speelden mooie solo's.

Het publiek dat in grote getalen was gekomen heeft bijzonder genoten. Aan het begin vertelde Jan van Dijk van de orgelcommissie iets over de geschiedenis van het orgel. Ook werd Jan van der Meer in het zonnetje gezet omdat hij meer dan 50 jaar organist is. Hij kreeg de oorkonde en het draaginsigne van de Vereniging voor kerkrentmeesterlijk beheer overhandigd door Aad Boonstra namens het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Kerk Barendrecht.  Het feestelijke concert is nog te bekijken en/of te beluisteren via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10539.

Het eerstvolgende concert in Carnisse Haven - georganiseerd door de commissie Cultuur Carnisse Haven - vindt plaats op dinsdag 17 december om 10 uur met het Baerne koor onder leiding van Hans Cok met medewerking van sopraan en klarinet van CultuurLocaal.

In het nieuwejaar op zaterdag 11 januari 2020 verwelkomt Cultuur Carnisse Haven het Neva-ensemble. Zij spelen Russische, orthodoxe- en volksmuziek. Dit concert begint om 20.00 uur. Toegang voor beide concerten is gratis.

Advertenties uit de krant