Logo deschakelbarendrecht.nl

Voorbereidingen Festival CultuurLocaal gestart

BARENDRECHT - Op 15 februari vindt in De Baerne het 5e Festival CultuurLocaal plaats. Op dit festival gaan leerlingen van CultuurLocaal aan de slag met muziek, maar op een andere manier dan in de gewone lessen.
Het thema dit jaar is ritme. "Ritme is een belangrijk onderdeel van muziek", aldus coördinator Wim Soeters, "maar het wordt in de klassieke en in de lichte muziek heel verschillend benaderd. In het festival willen we klassieke en lichte muziekleerlingen samen laten ervaren hoe je met ritme om kan gaan."
De dag begint met een voorstelling gebaseerd op het stuk The Syncopated Clock van Leroy Anderson. Daarna volgen workshops en repetities, waarbij gewerkt wordt aan twee songs van Michael Jackson: Billy Jean en Wanna be startin' something. Als afsluiting volgt er en korte uitvoering waarin deze songs worden gespeeld, aangevuld met een optreden van STRIJK!, het ensemble voor jonge strijkers.
Het volledige programma is binnenkort op de website van CultuurLocaal te vinden. Belangstellenden zijn de hele dag welkom om te zien waar de leerlingen en docenten mee bezig zijn. De uitvoering in de BaerneZaal begint om ongeveer 15.15 uur. Toegang is gratis.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor lessen kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten