Afbeelding

Column Arco: meeste Barendrechters houden vandaag afstand

Column Arco

Heb je het met iemand over corona, dan volgt gelijk de conclusie dat 'de mensen' alle instructies aan hun laars lappen. Hamsteren, dicht bij elkaar wandelen langs het strand en met de kinderen lekker naar de drukke speeltuin. Je kent de verhalen wel.

Maar ik vind het vandaag in Barendrecht best meevallen.

Zondag is normaal voor veel Barendrechters een dag die begint met een dienst in de kerk. Het is moeilijk om een compleet overzicht te krijgen, maar volgens mij zijn de meeste kerken vandaag dicht. Ze houden een dienst die via internet te volgen is. Vanochtend was ik in de Bethelkerk. Daar hield dominee Henk-Jan ketelaar met wat medewerkers een dienst die live op Youtube te zien was. Er meldde zich geen enkele kerkganger die de dienst wilde bijwonen. Wel gaf de teller op Youtube aan dat er thuis bijna honderd mensen tegelijk keken. Een uur later zag je de zelfde discipline in de Dorpskerk.

Het was mooi weer dus, net als veel andere mensen, maakte ik een wandeling door het dorp. Misschien zaten de aso's aan de kust of in het bos, maar de mensen die ik in het dorp tegenkwam hielden keurig afstand.

Langs de Oude Maas en in de Zuidpolder was het niet overdreven druk. Daar viel op dat ongeveer de helft van de tegemoetkomende wandelaars geen centimeter opzij ging. Dan maar zelf anderhalve meter opzij gegaan.

Mijn conclusie vandaag: de meeste Barendrechters houden best afstand. Benieuwd of ze dat de komende weken volhouden.

Advertenties uit de krant