Afbeelding

CultuurLocaal geeft digitaal les

Algemeen

BARENDRECHT - Een week geleden sloot CultuurLocaal de deuren als gevolg van de coronacrisis. De docenten zijn samen met hun leerlingen aan de slag gegaan om de muzieklessen op een digitale manier voort te zetten. "Inmiddels gaan de meeste muzieklessen door en soms bekennen leerlingen dat digitaal les misschien af en toe zelfs leuker is dan naar de Baerne of de Riederhof te gaan", meldt coördinator Henk Elderson.

Wat wel stil ligt is het samenspel: BaerneKoor, Baerne Ensemble, Vrouwenensemble, Bohemian koor en HoornPracht kunnen niet bij elkaar komen en daarvoor is geen digitaal alternatief. Sommige leerlingen geven ook zelf de voorkeur aan het opschorten van de lessen. "We houden bij welke lessen wel en niet doorgaan en zullen later bepalen welke oplossing het best past bij elke situatie." aldus Elderson.

Het digitale lesgeven geeft ook nieuwe mogelijkheden. De muziekdocenten worden hier steeds handiger in. Ondertussen zijn andere werkzaamheden, zoals concerten, weggevallen. Hierdoor komt er ruimte voor extra lesuren. CultuurLocaal biedt daarom korte digitale muziekcursussen aan. De prijs is 60 euro voor zes lessen van 20 minuten. De docent bepaalt in overleg met de cursist hoe de lessen gegeven worden, de cursist mag zelf aangeven wat hij wil leren. "Ideaal voor mensen die nu meer thuis zitten en niet altijd weten wat ze moeten doen,'" zegt Henk hierover.

"Zo steun je de muziekdocenten, terwijl je er zelf ook wat van leert." Voorwaarde is natuurlijk wel dat er een instrument in huis moet zijn.

CultuurLocaal biedt deze cursus aan tegen een lage prijs, zodat ook mensen die het moeilijk hebben er gebruik van kunnen maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het budget dat eigenlijk bedoeld was voor activiteiten, zoals uitvoeringen. Deze gaan nu niet door. Via de nieuwe digitale cursus kan dit geld nu toch worden ingezet. De cursus wordt eenmalig per persoon aangeboden.

Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant