Heerjansdam sluit vreemd seizoen af
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Heerjansdam sluit vreemd seizoen af

HEERJANSDAM - Trainer Ron Timmers nam zaterdag afscheid bij de vv Heerjansdam (zijn contract werd niet verlengd) met een aangepaste training. Bijna alle selectiespelers waren hierbij aanwezig.

Sinds 7 maart 2020 werd er geen competitiewedstrijd meer gespeeld en niet meer getraind vanwege het coronavirus. Dus ‘stopte’ de KNVB al het voetbal in Nederland. En waren er geen kampioenen en degradanten. Zaterdag werd er voor de laatste keer getraind met de ‘oude selectie’ om het seizoen toch met elkaar af te sluiten, want ook een aantal spelers vertrekken of stoppen. Sander Schreuder (werk) en Stefan Lezer (gaat verhuizen) stoppen. Ook keren niet terug Sven Scholte (lager elftal SHO), John van Vugt (RVVH), Youri van Noord (FC Binnenmaas), Claudio Barros (Rijsoord), Paul Scheurwater (VVGZ), Nedely Fortes (heupblessure, bij herstel naar Vitesse Delft). Ook het contract met assistent-trainer Peter van Vugt werd niet verlengd.

Na afloop van de training had voorzitter Peter van der Linden een persoonlijk woord en bloemen (die niet overhandigd werden maar zelf uit de ‘bloemenemmer’ gepakt moesten worden) voor de ‘vertrekkers’ en werd er buiten nog even nagepraat.

Cijfers

Ondanks dat de KNVB geen ranglijst publiceert van het ‘rare’ seizoen zijn er toch wat statistische gegevens te geven over Heerjansdam 1. Vooraf waren in de eerste klasse C. Kloetinge en Sliedrecht de meest genoemde titelkandidaten, Nieuw Lekkerland en LRC Leerdam de outsiders en Heerjansdam zou misschien voor een (vervangende) periodetitel kunnen gaan. Dat gebeurde niet, want het zou in alle opzichten een grillig (doelpuntrijk) seizoen worden. Net zoals de laatste competitiewedstrijd (7 maart 2020) tegen Oranje Wit (3-3) waar Heerjansdam op de Molenwei, een 3-1 voorsprong uit handen gaf. Heerjansdam kwam na de winterstop beter op toeren, met o. a. winst tegen koploper Kloetinge, Sliedrecht, Nieuw Lekkerland, met soms (noodgedwongen) een aangepaste speelwijze (4-4-2). De ranglijst na de winterstop geeft een heel ander beeld, met Heerjansdam op plek twee. In de eindstand staat Heerjansdam op de negende plaats. Ronald Ouwens werd met zeven goals topscorer, Giovanni Smit stond het vaakst in de basis (17 wedstrijden).

Meer berichten