Logo deschakelbarendrecht.nl
De RET wil vanaf volgend jaar het vervoer in Barendrecht verbeteren.
De RET wil vanaf volgend jaar het vervoer in Barendrecht verbeteren. (Foto: )

Waardering voor plannen RET

BARENDRECHT – De RET wil in 2021 zorgen voor een betere busverbinding tussen het NS-station en Carnisselande. Ook gaat tramlijn 25 vaker rijden.

Naar aanleiding van wensen uit de bevolking en uit de gemeenteraad, wil de RET buslijn 283 aanpassen. Door het aanpassen van de route in de wijk Vrouwenpolder wordt lijn 183 versterkt en worden de scholen in de wijk Lagewij beter bediend. De bus rijdt dan echter niet meer langs Vaanpark, het zwembad en het Muziekplein. Meer mensen zullen daarom een beroep moeten doen op buurtbus 603.

Lijn 283 gaat twee jaar lang op proef in beide richtingen langs het NS-station rijden. Hiermee ontstaat er in de spitsuren een oost-west verbinding door Barendrecht. De gemeente betaalt hiervoor jaarlijks 30.000 euro. Ook past ze een aantal haltes aan.

Tramlijn 25 gaat vanaf 15 uur om de 7 minuten rijden. Dat is gunstig voor de reizigers in Carnisselande. Het gaat de RET er echter vooral omdat er meer trams rijden over de Laan op Zuid.

Op de voorstellen van de RET wordt positief gereageerd door het college. Ook de raadscommissie Ruimte was dinsdagavond positief. “Eindelijk de gewenste koppeling langs het NS-station”, verzuchtte Kevin van Bommel (EVB). Hij heeft nog veel meer wensen voor een beter openbaar vervoer.

Johan Lengkeek (CDA) herinnerde zich dat Barendrecht in het verleden jaarlijks 125.000 euro had moeten betalen voor het doortrekken van de buslijn naar het station. Wethouder Peter Luijendijk bevestigde dat het nu 30.000 euro is. Het geld komt uit een potje voor de ‘upgrading’ van het station.

Meer berichten