Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Gasten en bezoek welkom bij Hospice de Reiziger

BARENDRECHT – Ook in deze tijd van corona-maatregelen zijn gasten en bezoekers welkom bij Hospice de Reiziger. 

Coördinatoren en vrijwilligers maken gebruik van goede preventieve maatregelen, zoals een goede handhygiëne en extra schoonmaken. Het betekent dat onze gasten hun familie en naasten op de eigen kamer mogen ontvangen, waarbij twee bezoekers tegelijkertijd welkom zijn. Gewoon, net als thuis. De gastenkamers zijn recent voorzien van een goede klimaatbeheersing, met dank aan bijdragen van donoren en sponsors. Daarnaast is het eigen terras als verlengstuk van de eigen kamer goed inzetbaar tijdens de komende zomerperiode. 

“Vanaf 1 juni gaan wij in het Hospice de Reiziger meer en meer naar de normale situatie. Vrijwilligers die tijdelijk niet konden komen keren terug, familie en naasten kunnen ook weer deelnemen aan het avondeten. En daar zijn wij blij mee. Het is fijn als men met elkaar de maaltijd, kan gebruiken”, vertelt bestuurslid Marjo Klaassen.

“Ook wanneer het afscheid van de gast nadert en de familie/naasten waken zorgen wij binnen het Hospice de Reiziger ervoor dat zij welkom zijn en dichtbij de gast kunnen zijn. Zo wordt op gepaste en betrokken wijze afscheid genomen, in liefde bij en naast elkaar. Vanzelfsprekend hanteren wij binnen het Hospice de RIVM richtlijnen, maar doen wij ook zo gewoon als mogelijk. Voor ons allemaal staat welbevinden en ieders gezondheid voorop.”

Meer berichten