Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Rick Hofland (56)

Waar kennen we jou van?

In 1994 ben ik in Barendrecht komen wonen en in 2005 ben ik gestart met Hademax, het bedrijf dat ik samen met mijn compagnon Dennis Heijmans run. Tot vorig jaar oktober waren we aan de Arnhemseweg gevestigd, tegenwoordig zitten we aan de Koperhoek, net in Portland.

Ik ben vijf jaar voorzitter van Open Coffee Barendrecht. Ik ben ook de spreekstalmeester tijdens de bijeenkomsten. Vooral de zakelijke speeddates zijn populair. Door het coronavirus hebben we nu al zes maanden geen bijeenkomsten kunnen organiseren.
En mensen kennen mij misschien van de golfbaan in Rhoon. Daar sla ik zo nu en dan een balletje.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Karin en ik kennen elkaar bijna veertig jaar en zijn 36 jaar getrouwd. We hebben een zoon. Mitchell is 28 jaar. Daarnaast nog een oude poes van zeventien jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik denk dan meteen aan de zomervakantie op de camping in Exloo. Een eigen tentje samen met een vriendje. Drie weken lang genieten en de bink uithangen. Bij de meisjes waren wij als stadsjochies heel interessant. Ook de verhuizing van Bloemhof naar Tuindorp in Rotterdam Vreewijk staat me goed bij. Een huis met voor- en achtertuin in een veel groenere omgeving waar de mentaliteit veel beter was dan in Bloemhof.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik ben een kookfanaat. Karin en ik dromen van een Mediterraan restaurantje. Met van die gerechten vanuit het platteland van Italië, Spanje, Portugal, die je nauwelijks ergens kan krijgen.

Wat was je beste beslissing het afgelopen jaar?

Om naar de keuring voor mijn groot rijbewijs te gaan. Eerst wilde ik niet gaan, want ik gebruik het toch niet, maar ik ging toch. Tijdens die keuring kwam ik er achter dat ik Diabetes heb. Ik ben blij dat ik het te weten kwam en mijn voeding- en beweegpatroon kon aanpassen.

Wat had je graag tien jaar geleden willen weten?

Hoe leuk het is om te ondernemen met personeel. Het is fijn om in een team te werken.

Wat zou je doen met een miljoen?

Voor de grap roep ik altijd een Bentley kopen. Maar nee, Ik zou een tweede huis in Italië aanschaffen, bepaalde mensen helpen en wat apart zetten voor mijn oude dag.

Hoe sta je ’s morgens op?

Ik ben geen ochtendmens. Je kan beter niet tegen mij praten voordat ik mijn eerste kop koffie op heb. Doe het toch, dan krijg je geen antwoord. Voordat ik naar het werk ga, kijk ik het journaal op tv.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Alle soorten chocolade, behalve puur. En eigenlijk al het eten wat niet goed voor me is.

Waardoor raak je geïrriteerd?

Van fake. Van die neppe mensen die overal over klagen en botox lippen of strakgetrokken gezichten hebben.

Waar kijk je naar op televisie?

Science fiction en crime-series. Op Netflix volgen we momenteel Designated Survior.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik verder kan leven zonder diabetes. En misschien iets minder ongeduldig kan zijn over wat die zaken die er niet toe doen. Zoals een plastic verpakking openkrijgen of batterijen van mijn muis vervangen. Als dat niet snel genoeg gaat, raak ik gefrustreerd.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Een goed vriend over van alles en nog wat.

Welke spreuk zou je op een tegel willen hebben?

“Opinions are like assholes, everybody’s got one”. Deze komt uit een oude Dirty Harry film met Clint Eastwood. Zo veel mensen, zo veel meningen, maar laten we gewoon respect voor elkaar hebben dan komen we veel verder.

Wanneer heb je voor de laatste keer iets nieuws gedaan?

Sinds een half jaar geef ik één keer per week als trainer vier minuten netwerktrainingen bij een businessclub-ontbijt. Het is iedere keer weer een uitdaging om met een nieuwe onderwerp te komen.

Wat is je quilty pleasure?

Foute discomuziek uit de jaren zeventig, zoals Boney M. en Modern Talking, vind ik stiekem heel leuk.

Wat heeft de coronacrisis voor impact op jou?

Het weinige contact met de mensen waar ik om geef vond ik naar. Dan moesten we gaan Facetimen. Niks aan. Afspreken, wijntje en een snackie erbij en lekker ouwehoeren is vele malen leuker. Ons werk is gewoon doorgegaan, maar we hebben nog steeds nauwelijks meetings. Tijdens de digitale meetings en gesprekken mis je de dynamiek.

Meer berichten