Logo deschakelbarendrecht.nl
Hanneke Meijer en Monique Kruijdenberg met hun dwarsfluit- en klarinetleerlingen met Dirk Jan Versendaal aan de piano (foto Wim Soeters).
Hanneke Meijer en Monique Kruijdenberg met hun dwarsfluit- en klarinetleerlingen met Dirk Jan Versendaal aan de piano (foto Wim Soeters). (Foto: )

Besloten uitvoeringen bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Ondanks Corona tijden zijn er bij CultuurLocaal enkele uitvoeringen georganiseerd. Op gepaste afstand van elkaar en meestal zonder publiek maar met onverminderd enthousiasme.

Dwarsfluitleerlingen van Hanneke Meijer en klarinetleerlingen van Monique Kruijdenberg werkten op 2 juli samen in een aanstekelijk programma en met pianobegeleiding van Maria de Ridder en Dirk Jan Versendaal. Jonge kinderen die al geweldig speelden werden afgewisseld met gevorderde jongeren die bewezen dat de afgelopen periode hen niet hebben gehinderd in hun muzikale ontwikkeling. De avond werd afgesloten met een herhaling van het liedje van Pippi Langkous waarbij de jonkies wederom zeer voortvarend het podium beklommen. Alle optredens in de BaerneZaal werden gefilmd zodat de familie thuis later naar de opnames kan kijken en luisteren.

Ook cellodocente Marije de Jong organiseert nog voor de zomer uitvoeringen voor haar jonge en volwassen leerlingen. Leerlingen en publiek houden zich op deze besloten uitvoeringen ook aan de Corona spelregels. Pianisten Hans Cok en Wim Soeters verzorgen hierbij de begeleiding op de fraaie Grotrian Steinweg vleugel in de zaal.

Hopelijk kan er in de herfst een inhaalslag worden gemaakt met méér uitvoeringen zodat de vele leerlingen bij CultuurLocaal zich met herwonnen energie in het openbaar kunnen laten horen.

www.cultuurlocaal.nl.

Meer berichten