Logo deschakelbarendrecht.nl
Elly van Vliet, locatiemanager De Elf Ranken samen met knuffelhond Brody.
Elly van Vliet, locatiemanager De Elf Ranken samen met knuffelhond Brody. (Foto: )

Deuren Elf Ranken weer open

''We zijn blij en dankbaar dat het ons, samen met de familie en naasten van onze bewoners, is gelukt om ons verpleeghuis nog steeds coronavrij te houden", zegt Elly van Vliet, locatiemanager van verpleeghuis De Elf Ranken.
Bezoek hoeft sinds 1 juli geen afspraak meer te maken en kan weer vrij in en uitlopen. ,,Wel vragen wij bezoekers om bij binnenkomst de handen te desinfecteren en uiteraard thuis te blijven bij corona gerelateerde klachten. Familie en naasten worden bij voorkeur ontvangen op de eigen slaapkamer van de bewoner. De slaapkamers van onze bewoners zijn niet ruim, daarom is er voor gekozen om per bewoner maximaal twee bezoekers tegelijkertijd toe te staan. Gelukkig mogen onze bewoners ook weer naar buiten."
''Ondanks alle hartverwarmende reacties en initiatieven tijdens afgelopen periode, is het een zware tijd geweest voor iedereen", gaat Elly verder. ''Tegelijkertijd voelden we ons ook enorm gesteund. Van bloemen, (stoepkrijt) tekeningen, handcrème en fruit tot aan optredens, maaltijden, mondkapjes en cupcakes…, het was overweldigend. Tijdens de tien weken dat De Elf Ranken volledig op slot was, waren er van het begin tot het eind mooie acties. We hebben geprobeerd iedereen persoonlijk te bedanken via een kaartje of per mail. Voor wie we per ongeluk vergeten zijn….Nogmaals enorm bedankt."

Het bezoekverbod ook bij De Elf Ranken schrijnende situaties opgeleverd. Echtparen die elkaar plotseling niet meer mochten zien en dan bij het raam in de centrale hal met elkaar aan het bellen waren. ''Hartverscheurende taferelen. Maar ook bewoners die vlak voor de lockdown zijn opgenomen in ons verpleeghuis. Van de ene op de andere dag zonder familie en naasten in een nieuwe, vreemde omgeving. Heel triest om mee te maken. Onze medewerkers hebben het afgelopen periode overigens fantastisch gedaan. Iedereen kent inmiddels de verhalen over de schaarste rondom de beschermingsmaterialen. Dat speelde ook in De Elf Ranken. Ondanks al deze zorgen, was er iedere dag extra inzet en aandacht voor onze bewoners."
''Ondanks afgelopen periode ben ik optimistisch over de toekomst. De Elf Ranken stelt veel vertrouwen in familie en naasten. We geloven dat zij de verantwoordelijkheid aan kunnen om met klachten niet te komen. Sinds vorige week is ook de dagbesteding van De Elf Ranken weer open. Thuiswonende cliënten uit Barendrecht kunnen een of meerdere dagdelen bij ons terecht. En ook de Ikazia polikliniek Carnisselande in ons pand heeft haar deuren onlangs geopend. Verder kunnen onze bewoners, samen met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers, weer op pad. Hoe fijn is dat!"

Gaat De Elf Ranken bij een corona uitbraak weer op slot? ''Dat verwacht ik niet. Alle inzet is erop gericht om het opnieuw inzetten van deze maatregel maximaal te voorkomen. Met de huidige ervaringen, inzichten en (test)capaciteit is een maatwerkoplossing naar mijn idee prima mogelijk", sluit Elly af.

Meer berichten