Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto: ECDS
Advertorial

Bouw appartementengebouw BASITA van start

RHOON – De bouwhekken zijn geplaatst en de sloopkogel ligt klaar. Na de zomervakantie begint de aannemer met de sloop van het voormalige bedrijfspand van Schoonmaakbedrijf Basita aan de Dorpsdijk 115 in Rhoon. Het pand maakt plaats voor het kleinschalige appartementengebouw BASITA. In het woongebouw komen in totaal 24 levensloopbestendige drie- en vierkamer koopappartementen, verdeeld over vier woonlagen. Het woonoppervlak varieert van circa 80 tot 146 m2.

Zo’n tachtig procent van de appartementen is al verkocht aan nieuwe bewoners, die over ruim een jaar gaan genieten van alle luxe en comfort die het gebouw biedt. Een kleine opsomming: energiezuinige bouw, hoogwaardige afwerking, geluidsisolatie volgens de hoogste normen waardoor omgevingsgeluid nihil is, een luxe badkamer en toilet, een moderne complete keuken, privé parkeerplaats in de stallingsgarage en een inpandige separate berging.

Winkels en diverse horecagelegenheden liggen op loopafstand. Met de metro, die ook op loopafstand gelegen is, bereikt men in vijftien minuten Rotterdam, waar altijd wat te beleven is. Zoekt men de rust dan is het op de fiets nog geen tien minuten naar het uitgestrekte recreatiegebied Oude Maas, met een eigen jachthaven en golfbaan. Het is nu misschien voor velen nog niet voor te stellen maar over ruim twaalf maanden, wanneer het gebouw opgeleverd is, staat er aan de Dorpsdijk een beauty van een appartementencomplex waar het goed toeven is. Achttien gelukkigen hebben de aankoopovereenkomst al op zak. Voor de twijfelaars die het allemaal nog niet zo zeker weten, zijn nog zes woningen beschikbaar. Om die toekomstige bewoners te overtuigen heeft ontwikkelaar AKM iets extra in petto, in de vorm van een financieel voordeel, dat direct te gebruiken is.

In een persoonlijk gesprek licht Ooms Makelaars dit voordeel graag toe. Daarnaast kunnen dan gelijk al uw persoonlijke woonwensen besproken worden. www.basita-rhoon.nl


Foto: ECDS

Kopers aan het woord

Wij (Sandra en René) zijn een samenwonend stel, 53 en 56 jaar, beide met fulltime job in Barendrecht en Breda. Zijn 18 jaar geleden met onze 2 (toen kleine) kinderen in Rhoon komen wonen. Voor ons beide een ‘’onbekend’’ dorp maar inmiddels na 18 jaar willen we hier niet meer weg. Na het uitvliegen van onze 2 kinderen, hebben wij besloten om ons fijne, maar te grote en bewerkelijke huis in te ruilen voor een mooi, karakteristiek appartement in het centrum van Rhoon. Dicht bij alle voorzieningen, winkels, apotheek, gezondheidszorg en voor ons heel belangrijk de metro. Binnen 15 minuten sta je in hartje Rotterdam, en met het Centraal Station, dus heel Nederland binnen handbereik. Alles te voet te bereiken. De auto kan veilig in de ondergrondse parkeergarage blijven staan, en de metro op nog geen 2 minuten bereiken.

Waarom hebben jullie voor een appartement van Basita gekozen? 

De super locatie, midden in het centrum van Rhoon, alle voorzieningen op loopafstand, 2 minuten van de metro. Maar ook aan de andere kant van de Groene Kruisweg de natuur, achter het Kasteel van Rhoon en de landerijen richting Poortugaal. Alles gelijkvloers, gericht op de toekomst. Dat er aan de achterzijde een parkeerplaats van een kantoor is herkennen we uit onze huidige woonsituatie. Toen we daar gingen wonen hadden we in eerste instantie niet gedacht hoeveel rust en privacy het ons in het weekend zou geven.

Hebben jullie nog andere opties overwogen en waarom is de keuze op Basita gevallen? 

Als geboren Rotterdammer heb ik altijd gezegd, gaan we kijken naar een appartement, dan wil ik naar Rotterdam. Serieus gekeken naar mooie vergelijkbare nieuwbouw appartementen in Rotterdam, maar toch sprak het kleinschalige (slechts 24 appartementen) ons erg aan. Geen hoogbouw, maar passend in de omgeving, slechts 4 hoog en de gemoedelijke sfeer. Waar ik nu ineens ook aan denk, is het grote voordeel van Rhoon tov Rotterdam en andere dorpen; de onmiddellijke aansluiting op de A15/A16. Zeker omdat ik dagelijks naar Breda ga, zit ik vanaf de Dorpsdijk in 2 minuten op de A15. Vanuit Rotterdam moet je eerst de stad door, en dan ben je snel 30 minuten langer bezig om op de snelweg te komen. Dus voor werkende mensen is Rhoon zeer centraal gelegen!

Jullie zijn bekend met de ligging en omgeving van het nieuwe appartementengebouw en blijven dus in dezelfde buurt wonen. Kunnen jullie mogelijke nieuwe buren wat vertellen over de omgeving? 

Wij wonen al 18 jaar in het oude gedeelte van Rhoon, aan de kant van het Kasteel van Rhoon. Het gemoedelijke, gezellige en vooral het vele groen in Rhoon (prachtig wandelgebieden) heeft ons echte Rhoonaren gemaakt. Niet met de auto Rotterdam in hoeven, maar lopend naar het metrostation en alles binnen handbereik.

Meer berichten