Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Cashless in de bus, tram en metro

REGIO – Vanaf 1 augustus hebben nu ook alle conducteurs op de trams van de RET mobiele pinapparatuur bij zich. Daarmee rondt de RET de operatie af om geheel over te gaan op cashless betalen bij bus, tram en metro.

Conducteurs dragen een mobiel pinapparaat bij zich waarmee reizigers contactloos kunnen betalen met hun pinpas, creditcard of daaraan gekoppelde telefoon of smartwatch. Op deze manier kunnen zij in het voertuig een los kaartje kopen. 

Metro ging al eerder over op cashless. De bussen van de RET zijn sinds eind 2019 al over op cashless. Op alle metrostations staan kaartautomaten waar contactloos en/of met de betaalkaart betaald kan worden. Alleen bij enkele kaartautomaten op de metrostations en bij de RET Servicepunten kunnen mensen nog met contact geld een kaartje kopen.

Comfortabel en gezond reizen
De overgang naar cashless zorgt ervoor dat RET-personeel geen contant geld meer bij zich draagt. Het draagt bij aan veilig werken in het ov. Daarnaast draagt het afscheid van contant geld bij aan het verminderen van contactmomenten. Sinds het coronavirus onder ons is, openen de metrobestuurders op ieder station alle deuren van de RET-voertuigen zodat reizigers niet op knopjes hoeven te drukken. Ook wordt bij kaartcontrole hand-tot-handcontact zo veel mogelijk vermeden.

Meer berichten