Leerlingen aan het werk met de Rijsoordse walnoten.
Leerlingen aan het werk met de Rijsoordse walnoten. Foto:

Koken met walnoten uit Rijsoord

Algemeen

BARENDRECHT - Leerlingen van het OZHW Groen College in Barendrecht koken tijdens de wereldkeukenklas met walnoten van de boomgaard Rijsoord.

In het kader van de week van de duurzaamheid werd er gekookt met de walnotenoogst van de boomgaard in Rijsoord. Het vrijwilligersteam van de boomgaard vindt het belangrijk om duurzaamheid uit te dragen, om die reden gaat het gemaaide gras naar Brabantse koeien en wordt de eerste oogst ten dienste van de buurt bereid en geconsumeerd.

Maandag 5 oktober was er een gastkookles op het OZHW Groen College. Met de ruim 400 walnoten die geraapt zijn door vrijwilligers werd tijdens de wereldkeukenklas door de leerlingen walnoten tapenade bereid. De tapenade werd na afloop van de les door de leerlingen zelf geproefd en het viel enorm in de smaak bij hen.

Het smaakvolle goedje is de koeling ingegaan zodat het op zaterdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, in Loods 38 genuttigd kan worden. Loods 38 bevindt zich vlakbij de boomgaard, naast station Barendrecht en het pand staat symbool voor ‘Het groen van de toekomst’.
Zaterdag 10 oktober is Loods 38 een duurzame stoplocatie voor de fietstocht: onzetoekomstisduurzaam.nl.
Aanstaande zaterdag, na het laatste oogstmoment in de boomgaard van 2020, zijn de vrijwilligers die hebben meegeholpen welkom om bij Loods 38 de walnoten tapenade te proeven. Meester Boulanger Peter Bienefelt van Atelier de Pain verzorgt voor de gelegenheid walnotenbrood waarbij het smeersel mooi past.

Advertenties uit de krant