Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Iglaas opent de spelmiddag. </p>

Iglaas opent de spelmiddag.

(Foto: )

Spelmiddag en Lokale Inclusie Agenda

BARENDRECHT - Basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 maakten woensdag 7 oktober tijdens een inclusieve spelmiddag in sporthal Waterpoort op een speelse manier kennis met het hebben van een beperking. Ze deden verschillende activiteiten, waaronder een rolstoelestafette en geblinddoekt voetballen.
Wmo-hulpmiddelenleverancier Meyra en aannemersbedrijf Huizer Bouw zorgden voor de materialen. Buurtsportcoaches van KijkopWelzijn en Eiland Milène verzorgden de spelmiddag in samenwerking met Stichting Kleurrijk. Wethouder Reshma Roopram, kinderburgemeester Maas van der Graaf en zijn opvolger Iglaas Adnaan openden de middag.

De twee kinderburgemeesters gingen met de kinderen in gesprek met de kinderen over manieren om Barendrecht voor iedereen toegankelijk te maken. Iglaas is de nieuwe kinderburgemeester. Zij heeft als speerpunt dat Barendrechtse speeltuinen ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen in een rolstoel.

Lokale Inclusie Agenda
De ideeën komen in de Lokale Inclusie Agenda. Tot 1 november kunnen ook andere inwoners en betrokkenen ideeën aandragen voor de Lokale Inclusie Agenda. Enkele voorbeelden staan al op www.platformhandicap.nl.

Inclusief onderwijs
Het parallelle volwassenenprogramma over inclusief onderwijs ging als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken, heeft aangegeven graag naar Barendrecht te komen als de bijeenkomst komend voorjaar alsnog doorgaat.

Meer berichten