Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>&nbsp;Vrijwilligers Kees van den Heuvel en Arie Kosten tijdens de voedselactie in 2019. </p>

 Vrijwilligers Kees van den Heuvel en Arie Kosten tijdens de voedselactie in 2019.

(Foto: )

Dorcas Voedselactie gaat digitaal

BARENDRECHT - Dit jaar houdt Dorcas geen voedselinzamelingen in supermarkten, maar wordt geld ingezameld om in Oost Europa pakketten samen te stellen.

Het inzamelen van geld kan op verschillende manieren. Eén van de manieren is via digitale collectebussen. Kees van den Heuvel was de eerste vrijwilliger die vanuit Barendrecht een digitale collectebus heeft aangemaakt. Kees helpt sinds 1998 mee met de Dorcas Voedselactie. Het streefbedrag dat Kees hoopt op te halen via deze digitale collectebus is 1500 Euro. Voor dit bedrag kunnen 100 pakketten samengesteld worden.

Deze digitale collectebus kan gevuld worden via https://dorcas.nl/acties/kees-van-den-heuvel. Ook de opbrengst van de collectebus is te zien via de link.

Dorcas hoopt in totaal 25.000 pakketten te kunnen samenstellen en te distribueren onder de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor, leven in de kou, weten niet of ze morgen te eten hebben en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd.
Dorcas werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Ga voor meer informatie of andere vormen van doneren naar www.dorcasvoedselactie.nl

Meer berichten