Afbeelding

Griezelen met de Heerjansdames

Algemeen

HEERJANSDAM – Waar veel organisaties hun festiviteiten moeten afgelasten, slaagden de Heerjansdames erin om hun Halloweenfeest door te laten gaan. Wel op een manier die is aangepast aan de coronatijd. 

Normaal organiseren de vier leden van de Heerjansdames een Halloweenavond, waarbij groepen de deelnemende huizen langs gaan. Maar zoiets kan momenteel niet, beseften Yvette Hanselman, Daphne de Visser, Leontine Gouman en Angela Sinterniklaas. Daarom werden mensen opgeroepen om van vrijdagavond tot en met zondag 16.30 uur hun tuin te versieren in Halloweensfeer.

Er hebben zich 38 adressen aangemeld, in alle delen van Heerjansdam. De adressen waren te vinden op de website van de Heerjansdames. Mensen hebben twee dagen en een avond te tijd om alle tuinen te bekijken. Dat zorgt een spreiding van de drukte. Mensen met kleine kinderen zijn blij dat ze nu overdag langs kunnen komen. 

Aan de Halloweenviering is een prijsvraag verbonden. Mensen moeten onder meer letters zoeken en daarvan een woord maken. De letters zijn zo groot opgeplakt, dat niemand daarvoor de tuin in hoeft te gaan. 

Zaterdagmiddag bekijken de dames de versierde tuinen. “Iedereen is even met iets anders bezig dan corona”, zegt Yvette Hanselman tevreden. 

De Heerjansdames hopen voor Kerst weer iets te organiseren. Maar of dat door kan gaan…

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant