Kerst-meespeelorkest bij CultuurLocaal
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Kerst-meespeelorkest bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Hoewel Sinterklaas nog in het land is, zijn bij CultuurLocaal de voorbereidingen voor kerst al begonnen. Er is een groot Kerst-MeespeelOrkest gevormd. Op maandag 14 december is de uitvoering in De Baerne, maar wel zonder publiek.

Bij CultuurLocaal krijgen de leerlingen niet alleen muziekles, er zijn het hele jaar door ook andere activiteiten waaraan ze mee kunnen doen. Dit jaar is dat wat lastiger, maar zeker voor de jonge leerlingen kan er gelukkig nog wel wat georganiseerd worden. Voor de kerstperiode zijn de leerlingen tot ongeveer 12 jaar gevraagd om mee te doen aan een Kerst-Meespeel-Orkest. In de les oefenen ze op hun partijen, dan zijn er 2 gezamenlijke repetities en tijdens de uitvoering wordt alles bij elkaar gebracht.

Spelen in een orkest is een geweldige ervaring voor de kinderen. Het is heel leerzaam om te merken hoe je met anderen iets moois kan maken door goed samen te werken. Elf fluiten, een aantal klarinetten, een cello, wat violen, vier gitaren, toetsen, een trompet en zang, dat is de samenstelling van het orkest tot nu toe. Misschien komen er nog instrumenten bij, maar uiteraard is 30 deelnemers het maximum. Ze werken aan de partijen van Stille nacht, It’s beginning to look a lot like Christmas en We wish you. 

Bij de uitvoering op 14 december in De Baerne kan helaas geen publiek zijn. Om ouders toch de gelegenheid te geven te zien en horen wat er is gespeeld, zullen er video-opnamen worden gemaakt tijdens het concert. 

Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor lessen kan via de website www.cultuurlocaal.nl

Meer berichten