Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Jamie

Jamie: Nieuwe spellen in Huize Van Velzen

Ik hoef het niet iedere dag te doen, maar af en toe een spelletje spelen vind ik heel leuk. Pre-corona speelde ik graag 30 Seconds of een zelfgemaakte pubquiz met vrienden. Tijdens corona heb ik zoals jullie hebben kunnen lezen ook online pubquizen gedaan. En nu gaan we thuis een nieuwe fase in.

We hebben hier in huis heus wel wat spellen staan, maar die zijn allemaal wat ouder of het zijn juist hele kinderlijke spellen van toen ik nog wat jonger was. Ik ben inmiddels twintig en een Disney Triviant is geen optie meer. Dus mijn vader en ik gingen vorige week op pad, op zoek naar hopelijk een normale Triviant-uitbreiding. Misschien komen we nog wel een ander spel tegen wat we mee kunnen nemen. Dus op naar de speelgoedwinkel dan maar!

Nou, er waren meer mensen die datzelfde idee hadden. Wij waren er ook lekker voorbereid naar toe gegaan, want we hadden geen idee welk spel eigenlijk leuk zou zijn. Er viel ‘gelukkig’ niet veel te kiezen, want er was bijna geen spel meer te krijgen.

Na een half uur tobben hebben we uiteindelijk twee spellen meegenomen: een La Casa de Papel Escape Room en Kolonisten van Catan (geen Triviant-uitbreiding dus). De Escape Room van de Spaanse Netflix serie was die avond als eerste aan de beurt. In plaats van dat je in een ruimte wordt opgesloten waar je uit moet zien te komen doe je het dan in het klein. Iedere ingewikkelde vraag had dan als uitkomst een code waarmee je weer een kamer verder komt. Laat ik het zo zeggen: ík vond het een geweldig leuk spel, twee andere mensen waren er na meer dan twee uur wel klaar mee. Ik ga het maar snel met vrienden spelen.

Kolonisten van Catan was afgelopen weekend aan de beurt. Na eerst een uur goed lezen, want het is best ingewikkeld, konden we het uiteindelijk toch spelen. Én dat beviel enorm, meer dan ik zelf had gedacht. Wie weet, misschien is dit wel ons nieuwe favoriete spel. Er zijn in ieder geval al wel uitbreidingen beschikbaar dus we kunnen voorlopig vooruit!

Meer berichten