EVB stelt vragen over verplaatsing weekmarkt Havenhoofd
Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>De weekmarkt op het Havenhoofd.</p>

De weekmarkt op het Havenhoofd.

(Foto: )

EVB stelt vragen over verplaatsing weekmarkt Havenhoofd

BARENDRECHT – Naar aanleiding van het verplaatsen van de weekmarkt op het Havenhoofd heeft de fractie van Echt Voor Barendrecht (EVB) vragen gesteld aan het college.

Woensdagmiddag bevestigde wethouder Cees Schaap het bericht in De Schakel dat de markt is verplaatst in verband met twijfels over de draagkracht van het plein. Onder het plein bevindt zich aan parkeergarage.

“Reden voor de verplaatsing is een melding die bij de gemeente is binnengekomen over scheuren in de bestrating van het Havenhoofd. Even daarvoor zijn vanwege scheurvorming ook al enkele dakplaten van de parkeergarage vervangen”, aldus de wethouder. Er wordt nu een extern bouwkundig onderzoek gedaan naar de parkeergarage.

EVB wil weten wanneer de wethouder op de hoogte gebracht is van het probleem aan het Havenhoofd. Ook wil de fractie meer weten over de opdracht die aan een onderzoeksbureau is gedaan.

“Wij hebben vernomen dat het dak al jaren te zwaar belast is, maximale belasting van 4ton is toegestaan en dat daar niet op gehandhaafd is, klopt dat?”, vraagt EVB-raadslid Cicilia Rijsdijk. Zij wil ook weten waarom er niet actief met de omwonenden is gecommuniceerd over het probleem.

“In eerdere communicatie is aangeven dat er aanpassingen aan het Havenhoofd zouden komen in verband met de geluidsoverlast. Daarvan hebben wij nog geen concrete acties mogen zien. Wat is daarvan de stand van zaken en houdt dit ook verband met elkaar?”, besluit Rijsdijk.

Meer berichten