Florian: nieuwe mode in het pantoffelseizoen
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Florian: nieuwe mode in het pantoffelseizoen

Het is echt sloffentijd. Of noem het pantoffelseizoen. Hoe je dat bepaalt? Als je ’s morgens uit je bed wil komen, dan steek je eerst je ene voet naar buiten. Heb je dan de neiging om je voet meteen terug te trekken? Dan is het pantoffelseizoen aangebroken. Zo loop ik dan ook met sloffen door het huis. Iets wat niet iedereen op prijs stelt, aangezien ik het woord ‘sloffen’ net iets té serieus neem (ze heten niet voor niets sloffen toch?!). Laten we het erop houden dat ik lekkere warme voeten heb en de rest precies weet waar ik me in huis bevind.

In deze periode van thuiswerken en thuisonderwijs zal er vast genoeg gesloft worden door het huis, maar dat is niet het enige dat je misschien zult herkennen. Misschien is het volgende tafereel ook herkenbaar: je bent ’s morgens iets te laat uit je bed gekomen, hebt toch uitgebreid ontbeten en komt er dan door middel van een melding door je agenda achter dat je beeldbel-afspraak of les op het punt staat te beginnen. Snel schiet je een trui of T-shirt aan en fatsoeneert je haren. Wanneer je op je stoel ploft, kom je erachter dat je je pyjamabroek nog aanhebt… helaas te laat, want de afspraak is al begonnen. Dan maar stil blijven zitten. 

Kortom, we hebben te maken met een soort nieuwe mode: de webcammode. Bovenkant netjes strak in pak en onder de middel alles in de vrije-tijdsmodus. Dat zoiets wel een gênant moment kan opleveren, ervaarde de Antwerpse burgemeester toen hij een live interview gaf in zijn onderbroek en de presentatrice in de spiegel zag dat de burgemeester geen broek aan had.

Op mijn beurt ben ik dan wel benieuwd of dit dan straks ook de nieuwe mode blijft als we weer naar kantoor mogen: jasje, dasje, joggingsbroek met sloffen. Of is dat dan weer raar?

Meer berichten