Henriëtte Sillem bij haar muurschildering in Dikke Knuff.
Henriëtte Sillem bij haar muurschildering in Dikke Knuff.

Henriëtte Sillem wordt steeds veelzijdiger

Algemeen

BARENDRECHT – Bij de opening van kinderdagverblijf Dikke Knuff aan de Rietvelddreef viel op dat de wanden kleurig beschilderd waren. De afbeeldingen van Woezel en Pip zijn gemaakt door Henriëtte Sillem.

Henriëtte Sillem studeerde in 2003 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Sinds enkele jaren woont ze in Barendrecht en ze begint hier steeds bekender te worden. Zo nam ze vorig jaar deel aan de Kunstroute Barendrecht. Ook is haar werk te zien in de Popup Artstore op de Middenbaan. Ze zit ook in het bestuur van die galerie.

“De Popup Artstore is een hele laagdrempelige manier voor kunstenaars om hun werk te laten zien aan het publiek. Je kunt gewoon binnenlopen en een praatje maken met de kunstenaar. Zoiets was er niet op de Middenbaan”, vertelt ze. Helaas is de galerie nu gesloten. “Maar zodra de niet-essentiële winkels open mogen, gaan ook wij weer open. Tot dan wisselen we elke maand de kunstwerken in de etalage. Zodat er steeds iets nieuws te zien is.”

De muurschilderingen bij Dikke Knuff zijn een voorbeeld van het werk dat ze in opdracht doet. Henriëtte beschilderde veel kinderkamers. Andere voorbeelden van haar muurschilderingen zijn landschappen en dieren.
In opdracht schildert ze op doek de meest uiteenlopende dingen. “Bijvoorbeeld portretten van huisdieren. Onlangs maakte ik ook een schilderij naar aanleiding van een echofoto.”

De laatste tijd is Henriëtte Sillem veel bezig met macrofotografie. “Zoals foto’s van bloemen, een insect op een bloem of een regendruppel op een bloem”, legt ze uit.
In haar werk nemen dieren altijd een bijzondere plaats in. In haar eigen huiskamer hangt een groot schilderij van een paard. Haar website heet beestenkunst.nl. Tijdens haar opleiding was Henriëtte veel bezig met het afbeelden van dieren. Maar tegenwoordig is haar werk heel gevarieerd.

Bij Kunst Creatief Barendrecht geeft Henriëtte Sillem dit voorjaar een cursus kunstbeschouwing voor kinderen. Als de regels het toelaten begint de cursus in maart. Wellicht dat later een cursus kunstbeschouwing voor volwassenen volgt.

Meer informatie over haar werk is te vinden op:
beestenkunst.nl
Of mail naar: info@beestenkunst.nl..

Advertenties uit de krant