Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Scouting Jhr. Beelaerts van Blokland zoekt een nieuwe voorzitter

BARENDRECHT – Scouting Jhr. Beelaerts van Blokland heeft zaterdag 24 april afscheid genomen van Arjan Woertman in zijn hoedanigheid als voorzitter van de vereniging. Door zijn afscheid is de Scoutinggroep nu op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Wat is Scouting?

Scouting biedt kinderen en jongeren de uitdaging om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en grenzen te verleggen met leuke en avontuurlijke activiteiten. Door de veilige en stimulerende omgeving leren kinderen en jongeren op een gezellige en speelse wijze de waarde van zelfuitdrukking, samenwerking en verantwoordelijkheid.

Waar houdt een voorzitter zich mee bezig?

Als voorzitter vorm je met een groep enthousiaste vrijwilligers samen het Stuur van de vereniging. Het Stuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de groep en heeft primair een coördinerende rol m.b.t. de verschillende werkgroepen, welke elk hun eigen portefeuille hebben. Het Stuur komt periodiek (digitaal) samen om de continuïteit van de vereniging en de kwaliteit van het spel te waarborgen.

De voorzitter is zowel intern als extern het gezicht van de vereniging. Dit betekent niet alleen het voorzitten van de Groepsraad (ledenvergadering) of Teamleiders overleg (TLO), maar ook het behouden van goed contact met de Gemeente en de omgeving. Verder ben je als voorzitter verantwoordelijk voor het motiveren, stimuleren en adviseren van de verschillende speltakken, werkgroepen en het Stuur van de vereniging. De voorzitter heeft altijd zijn/haar blik op de toekomst gericht.

Neem bij interesse contact op via www.scouting-bvb.nl/informatie/vacatures

Meer berichten