Het terras van La Hermana.
Het terras van La Hermana. Foto:

La Hermana overtrad de regels

Algemeen

BARENDRECHT – Restaurant La Hermana aan het Havenhoofd mag het serreterras niet gebruiken, omdat de zaak verschillende malen de regels heeft overtreden. Dat schrijft burgemeester Jan van Belzen in antwoord op vragen van EVB en VVD. Die hadden van de eigenaren begrepen dat de serre aan alle kanten open kan en dus als buitenruimte gezien kan worden.

De burgemeester geeft een opsomming van de overtredingen: “Een van de overtredingen betrof het geopend hebben van de serre voor publiek. De overige overtredingen betroffen; klanten hadden niet de benodigde 1,5 meter afstand tot elkaar en droegen geen mondkapje, klanten droegen bij het verlaten geopende flessen alcohol bij zich, personen op het terras waren niet geplaceerd, er ontstond een opstopping op het terras en hier werd niet tegen opgetreden door het aanwezige personeel, het terras was na 18.00 uur nog geopend, de serre was niet aan 3 zijdes geopend maar de aanwezige deuren waren minimaal geopend, het terras vrij toegankelijk was zonder verplichte toegangscontrole en de boa’s onjuist werden bejegend door klanten.”

Volgens de burgemeester hebben de eigenaren zelf geen toestemming gevraagd voor het uitbreiden van het terras. De serre is door hen zelf als binnenruimte in de vergunning opgenomen. Recent zijn op drie dagen overtredingen geconstateerd. Vorig jaar hadden de eigenaren al een waarschuwing ontvangen. “Zij hebben, naar mijn idee, bewust de regels overtreden en daar treed ik tegen op”, aldus de burgemeester.

EVB en VVD hadden aangevoerd dat grand café Abel in Rhoon haar serre wel mag gebruiken. Maar volgens de burgemeester is die serre in de verginning opgenomen als buitenterras.

Advertenties uit de krant