Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Taalcafé en Taalpunt weer van start

BARENDRECHT - Het Taalcafé en het Taalpunt van de bibliotheek AanZet zijn weer na lange tijd weer open. Inwoners van Barendrecht zijn hier welkom om Nederlands te oefenen of om advies te krijgen over cursussen.

Vorige week startte het Taalcafé in het Kruispunt. Binnenkort openen ook de Taalcafés in Carnisselande. “In het Taalcafé praten we alleen Nederlands”, vertelt José van der Linden, één van de taalvrijwilligers. “We oefenen veel met dagelijkse situaties. Deze week hebben we kleine gedichtjes gemaakt over corona. Door corona hebben mensen weinig Nederlands kunnen spreken en ze zijn heel blij dat we weer gestart zijn.”

Het Taalpunt is voor alle vragen over taal, reken- en computervaardigheden. In Barendrecht zijn gratis cursussen en activiteiten zoals het Taalcafé. Annerieke van ‘t Hoff van de bibliotheek AanZet: “Het Taalpunt geeft niet alleen informatie en advies aan migranten die Nederlands als tweede taal hebben, maar ook aan geboren en getogen Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven en digitale vaardigheden.”

Suzanne Vonk, netwerkcoördinator Basisvaardigheden vertelt: “Goed kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn tegenwoordig steeds belangrijker om al je zaken goed te kunnen regelen. Als je hier moeite mee hebt, kun je je aanmelden bij het Taalpunt en zoeken zij een cursus die bij jou past. Hierdoor kun je makkelijker zelf zaken regelen, zoals online solliciteren, DigiD gebruiken of belastingaangifte doen. De cursussen zijn gratis en in de buurt”.

Het Taalpunt is twee keer per week geopend. Elke dinsdag van 14 tot 16 uur in Bibliotheek Carnisselande. Elke woensdag van 10 tot 12 uur in Het Kruispunt. Aanmelden bij het Taalpunt kan ook via mail en telefoon, taalpuntbarendrecht@debibliotheekaanzet.nl en 088 - 242 50 50

Meer berichten