Petra Teunissen, Corma Bezemer en Yolanda Hekkert organiseerden de actie.
Petra Teunissen, Corma Bezemer en Yolanda Hekkert organiseerden de actie.

KerstWensZegenBoom maakt wensen waar

Algemeen

BARENDRECHT - Op zondag 12 december is het resultaat van de KerstWensZegenBoom bekend gemaakt. St. Jeugd met een Opdracht Rotterdam, Wens&Go, Present en de Diaconie van de Dorpskerk hebben bijzondere wensen ontvangen voor de KerstWensZegenBoom. Het waren vooral wensen waarmee de indieners anderen blij willen maken. Ook kregen ze hartverwarmende zegeningen binnen: mensen die hun tijd, talent en financiële steun willen geven aan anderen. De wensen zijn gesymboliseerd in de sterren en de zegeningen met engelen waarmee de kerstboom in de Dorpskerk versierd is. Deze fleurige decoratie is gemaakt door de enthousiaste cliënten van Dagbesteding Lavendel van De Overburen.

Veel wensen kunnen in vervulling gaan. Een paar voorbeelden: Jeugd met een opdracht gaat een jongeman ondersteunen van wie van de vader jong overleden is en die mantelzorger is voor zijn moeder. Samen met Wens & Co gaan zij het praktisch en financieel mogelijk maken dat deze jongeman rijlessen kan volgen, onder andere met budget van het Beste Idee van Barendrecht uit 2020.

Wens & Go gaat in het voorjaar een ouder echtpaar verrassen met een tochtje met paard en wagen. Ook gaat Wens & Go een zieke vader, die kortgeleden naar een verpleegtehuis moest verhuizen, en zijn zoontje van tien meenemen voor een bezoek aan Dierentuin Blijdorp. Zij zoeken daarvoor de samenwerking met Stichting Ambulance Wens. De kosten voor Blijdorp worden gedragen door de zegen van een betrokken Barendrechter.

De diaconie van de Dorpskerk gaat de wens van een mevrouw vervullen om haar concert online uit te zenden. Zo kan haar familie in het buitenland zien dat mevrouw met de financiële steun van haar familie haar muziekstudie succesvol heeft afgerond. De cliënten van De Overburen worden verrast met broodjes hamburger van de barbecue als afsluiting van hun Amerikaanse thema. Een lieve dorpsgenoot gaat een ouder echtpaar meenemen op een uitstapje naar het nieuwe depot van Museum Boymans van Beuningen.

Stichting Present gaat een tuin opknappen van een mevrouw die daartoe zelf niet in staat is. Present krijgt daarbij hulp van een mevrouw die tuinhulp had aangeboden als zegening en enkele vrijwilligers van Present. Ook gaat Present een verwenmiddag organiseren voor vrouwelijke statushouders. Voor de kinderen van deze vrouwen wordt tegelijkertijd een spelprogramma georganiseerd samen met Jeugd met een opdracht. De kinderen krijgen ook een speciaal cadeau dat als zegen werd aangeboden: jaarlidmaatschappen van de Oranjespeeltuin. Tot slot gaan Present en Wens &Go de cliënten van De Overburen blij maken met een bezoek van de Cliniclowns.

Corma Bezemer van Jeugd met een opdracht vertelde dat de basisgedachte van de KerstWensZegen boom in het kerstverhaal ligt: “In Johannes 3:16 staat: “Want alzo lief had God de wereld dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft.” God had zo lief, dat Hij gegeven heeft. Liefde geeft. Die Liefde van God willen we dan ook graag zichtbaar maken en uitdelen aan de mensen om ons heen.”

Dankzij de gastvrijheid van de Dorpskerk kon de presentatie van de wensen plaatsvinden tijdens het mooie concert Klassiek Uitgelegd. Dat is terug te zien op https://vimeo.com/650812094.

Advertenties uit de krant