Afbeelding
ingezonden mededeling

Waarom verhuizen mensen?

Algemeen

Volgens een recente studie door een Amerikaanse universiteit doet ongeveer de helft van de mensen die verhuisd dit omdat hun oude woning niet meer aan hun behoeften en/of voorkeuren voldoet:

Huisgerelateerde redenen

Huis is te klein

De behoefte aan meer ruimte is een van de belangrijkste drijfveren achter een woningverhuizing. Dat is ook logisch, want verhuizen naar een grotere woning met meer leefruimte kan onder verschillende omstandigheden een noodzaak zijn: 

Wanneer het gezin groeit en het oude huis met elk nieuw kind kleiner en kleiner begint aan te voelenWanneer de kinderen oud genoeg worden om hun eigen aparte kamers nodig te hebbenWanneer het huis zo volgestouwd raakt met spullen dat er geen ademruimte meer over isWanneer mensen meer gaan verdienen en zich een ruimer huis kunnen veroorloven dat beter past bij hun steeds luxueuzere levensstijlWanneer mensen extra ruimte nodig hebben voor werk (studie, thuiswerken, enz.) of ontspanning (hobby’s beoefenen, sporten voor de gezondheid, samenkomen met familie en vrienden, enz.)

Dus, als je merkt dat je te lang wacht in de rij voor de badkamer of geen plek kunt vinden om je terug te trekken als je wat rust en stilte nodig hebt, als je je tuinvaardigheden wilt uitproberen of al je vrienden en buren wilt uitnodigen voor een barbecue in de achtertuin, als je huis te weinig opslagruimte heeft of uit zijn voegen barst van de spullen, is je beste en enige optie om te verhuizen naar een groter huis. Schakel hierbij een vertrouwd verhuisbedrijf in, zoals Verhuisbedrijf Direct in Den Haag. Ook in Barendrecht kunnen ze jou helpen bij een verhuizing.

Huis is te groot

Hoe belachelijk het ook lijkt, het aantal mensen dat verhuist omdat ze te veel onnodige ruimte hebben, is niet veel kleiner dan het aantal mensen dat verhuist omdat ze niet genoeg ruimte hebben. Mensen kiezen ervoor om te verhuizen naar een kleinere woning wanneer:

Je ruime eengezinswoning misschien te leeg voelt wanneer je kinderen het huis uit zijn.Hun volwassen kinderen verhuizen en het grote familiehuis voelt plotseling als een leeg labyrint van herinneringen, zonder doel en vreugde.Ze kunnen zich de woonlasten (huur of hypotheek, maandelijkse rekeningen, onderhoudskosten, etc.) van een groot huis of appartement niet meer veroorloven;Ze hebben de energie niet meer om een groot huis te onderhouden.

Downsizing biedt een zeer gemakkelijke en kosteneffectieve oplossing in al deze situaties.

Huis is te duur

De kans om wat geld te besparen op de huishoudelijke uitgaven is een andere belangrijke reden om te verhuizen, of het nu gaat om een nieuwe woning in een goedkopere buurt of om een beter betaalbare woning in dezelfde stad. Lagere belastingen, verzekeringspremies en nutsrekeningen, en/of goedkopere algemene kosten van levensonderhoud (voedsel, vervoer, gezondheidszorg, onderhoudskosten van het huis, enz.) kunnen een groot financieel verschil maken en veel van de stress en frustratie verminderen die een krap budget met zich meebrengt.

Verlangen naar een eigen huis

Hoewel wonen in een huurhuis de beste optie kan zijn voor jonge mensen die nog geen vaste baan hebben gevonden, nog geen gezin hebben gesticht of nog niet hebben besloten waar ze willen wonen. Voor mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben, is het geen geschikte huisvestingsoplossing voor de lange termijn. Eigenwoningbezit brengt een groot aantal verantwoordelijkheden met zich mee, maar het biedt ook een heleboel prachtige kansen, de kans om het huis van je dromen te creëren, de vrijheid om te genieten van de levensstijl die je altijd al hebt gewild, meer gemoedsrust...

Dus, wanneer mensen zich vestigen in het leven en genoeg geld sparen om het kopen van een eigen huis of appartement te kunnen veroorloven, beginnen ze meestal met het zoeken naar een geschikte nieuwe woning en verhuizen ze uit hun laatste huurwoning zodra ze een plek vinden die past bij hun behoeften, voorkeuren, en beschikbare budget. Dit maakt huiseigenaarschap een van de belangrijkste redenen om te verhuizen.

Verlangen naar een betere woning

Upgraden naar een betere woning - een nieuwbouwwoning, een modieus ontwerp, een handige indeling, een modern decor, geavanceerde huissystemen, aantrekkelijke functies, enz. - is een van de belangrijkste doelen voor mensen die niet helemaal tevreden zijn met hun huidige woonruimte. Ze werken hard en geven zuinig uit om genoeg geld te sparen voor een betere, comfortabelere woning. Zodra ze het zich kunnen veroorloven, betrekken ze hun droomhuis of -appartement en bouwen ze het leven op dat ze altijd al voor zichzelf hebben gewild.

Wens om in een betere buurt te wonen

Zelfs als er niets mis is met het huis zelf, kunnen mensen verhuizen naar een ander huis simpelweg omdat het in een betere buurt ligt - een buurt die veiliger, groener, vriendelijker, welvarender, enz. is. Men kan om verschillende redenen naar een andere buurt willen verhuizen:

Precies de juiste omgeving...

Gemak. Veel mensen besluiten te verhuizen zodat ze kunnen wonen in gebieden met een betere infrastructuur, overvloedige lokale voorzieningen, gemakkelijker toegang tot medische zorg van hoge kwaliteit, onderwijsinstellingen, recreatiecentra, uitgaansgelegenheden, enz.

Veilige, gezinsgerichte omgeving

Gezinnen kiezen er vaak voor om te verhuizen naar veiligere, rustigere, beter onderhouden, kindvriendelijkere buurten met veel groenvoorzieningen, speelplaatsen, hobbyclubs, enz., zodat zij het welzijn van hun jonge kinderen en hun eigen rustige en plezierige leven kunnen waarborgen.

Slechte relaties met de buren

Regelmatige problemen en conflicten met de buren kunnen een goede reden zijn om ergens anders te gaan wonen. De buren niet kunnen vertrouwen of zich ongemakkelijk voelen in hun gezelschap zijn ernstige problemen die niet gemakkelijk kunnen worden genegeerd.

De oude buurt is veranderd

Er kunnen drastische negatieve veranderingen zijn geweest in je huidige omgeving sinds de tijd dat je zich daar vestigde, het misdaadcijfer kan aanzienlijk zijn toegenomen in de afgelopen jaren, het gebied kan economisch of sociaal zijn verslechterd, het verkeer kan erger zijn geworden, de groene gebieden kunnen zijn bebouwd, enz.

Misschien vind je dergelijke leefomstandigheden ondraaglijk en besluit je te verhuizen naar een ander gebied dat beter past bij jouw levensstijl en je voorkeuren.

Hoewel de noodzaak om naar een meer passende woning te verhuizen de belangrijkste reden is om te verhuizen, zijn er nog vele andere belangrijke redenen om te verhuizen.

Advertenties uit de krant