'Voor de liefhebbers van watersport wordt het deze dag ‘kwijlen' bij het mooie materiaal dat we hebben staan'
'Voor de liefhebbers van watersport wordt het deze dag ‘kwijlen' bij het mooie materiaal dat we hebben staan' Foto: Ronald Hooijmeijer

Open dag bij Jan Korteland Watersport

Algemeen

RIJSOORD – De tuin- en parkmachines van G.A. van der Waal die jarenlang het beeld vormden voor het bedrijfspand aan de Lagendijk 178, hebben plaatsgemaakt voor de boten van Jan Korteland Watersport. Het pand in Alblasserdam moet binnenkort plaatsmaken voor woningen, waardoor Jan-Cees Korteland gedwongen was naar iets nieuws uit te kijken. Na wat rondzwervingen in de regio, is hij uiteindelijk in Rijsoord terecht gekomen. Jan-Cees: ,,Deze locatie biedt alles wat wij nodig hebben. Een mooi, groot buitenterrein en een prachtige pand, waar we veel boten in kwijt kunnen. We hebben er bewust voor gekozen om showroom en werkplaats niet te scheiden. De klanten mogen zien wat we doen. Die transparantie is typerend voor ons handelen. Verder hanteren we een hoog servicelevel. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Het afleveren van een boot is voor ons geen eindstation, maar juist het begin van een vaak langdurige relatie.”

Jan Korteland Watersport kan rustig een begrip genoemd worden in de watersportwereld. Vanuit het hele land weten klanten het bedrijf te vinden. Maar ook ver over de landsgrenzen varen boten van Korteland. Jan-Cees: ,,De klanten komen veelal door mond-tot-mond reclame bij ons terecht. Kort gezegd verkopen we alles wat vaart, waar een buitenboordmotor aan kan. Dat kan dus een rubberboot zijn van 2,5 meter, maar ook een sloep van tien meter met alles erop en eraan.” Uiteraard behoren buitenboordmotoren en boottrailers ook tot het leveringsprogramma van de ondernemer. Voor onderhoud staan vakkundige medewerkers klaar. Zelfs gerenommeerde klanten als Rijkswaterstaat en de Politie, laten het onderhoud van hun boten aan de vakmensen van Korteland over.

Power boat
Zelf sleutelt Jan-Cees ook nog graag aan de boten. ,,Als kleine jongen was ik altijd in de zaak van mijn ouders bezig. De snelste zijn, dat was mijn drive. Grenzen opzoeken om toch nog met meer snelheid over het water te kunnen gaan. Met een ons eigen powerboat racingteam zijn we inmiddels onderdeel van de wereldtop. Samen met mijn broer Paul trekken we door Europa. Onze passie en kennis stelt ons in staat om in verschillende klassen aan de top mee te draaien, maar ook als technische ondersteuning voor andere teams te dienen.”

Open dag
6 mei 1972 begonnen de ouders van Jan- Cees het watersportbedrijf in Alblasserdam. Voor Jan-Cees als tweede generatie, genoeg reden om zaterdag 7 mei, het vijftig jarig bestaan te vieren. ,,De mooiste boten zijn voor deze gelegenheid door de leveranciers naar Rijsoord gebracht en het crème- de-la-crème op het gebied van watersport is aanwezig. Voor de liefhebbers van watersport wordt het deze dag ‘kwijlen’ bij het mooie materiaal dat we hebben staan. Uiteraard staat onze powerboat er ook op deze dag”, besluit Jan-Cees trots.

Advertenties uit de krant