Afbeelding
Ingezonden mededeling

De voordelen van een bus in plaats van een personenauto

Algemeen

Bij de aanschaf van een auto denk je misschien niet direct aan een bus, maar er zijn diverse redenen om dat wel te doen. Dit geldt tevens voor particulieren. Je schaft een auto aan voor jaren, dus loont het de moeite alle opties te bestuderen. Vanwege onderstaande voordelen zou het prima kunnen dat je toch bij een (bestel)bus uitkomt! Zeker als het om een occasion gaat is dit geen irreële optie. Heb je een eigen bedrijf, dan is de keuze sneller gemaakt. 

Aantrekkelijke prijzen

Kijk bijvoorbeeld eens naar een Volkswagen Transporter occasion, waarvan diverse modellen verzameld zijn op de website Dutchvans.com. Al vanaf zo’n 12.000 euro ben je de eigenaar van zo’n blitse bus. Ze zijn dus zeer betaalbaar - helemaal als je de andere voordelen in ogenschouw neemt. 

Voldoende wendbaar- en snelheid

Een bus, dat klinkt alsof je in een log voertuig rondrijdt maar dat is allerminst het geval. Zo’n Volkswagen Transporter is juist zeer populair onder gezinnen omdat het model wendbaar en snel is. De breedte en lengte wijken wezenlijk niet veel af van een personenauto, dus qua parkeerruimte merk je nauwelijks verschil. Je bent dus niet perse sneller en wendbaarder, maar ook niet minder.

Beter overzicht bij elke verkeerssituatie

Waar de zijspiegels je helpen met inparkeren, helpt de zithoogte van zo’n bus je bij het overzien van alle soorten verkeerssituaties. Je ziet bijvoorbeeld een file of andere lastige verkeerssituatie eerder aankomen, omdat je over veel andere voertuigen heen kijkt. Bovendien ben je als inzittende minder kwetsbaar, ook vanwege je hogere positie. 

Ideaal voor grote gezinnen: meer zit- en laadruimte

Grote gezinnen hebben meer zitruimte nodig, maar ook meer laadruimte. Met een dubbele cabine bied je plaats aan zes volwassenen inclusief chauffeur. En al hun bagage gaat in het ruime laadruim. Denk aan de grotere tent, een paar fietsen en wat er allemaal nog meer meegenomen wordt. Jouw bus kan dit makkelijk aan. Kom daar eens aan met een normale gezinswagen! 

Advertenties uit de krant