Het veer naar Puttershoek maakt deel uit van de route.
Het veer naar Puttershoek maakt deel uit van de route.

Lions Fietstocht voor Present Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Na twee jaar coronabeperkingen blaast Lionsclub IJsselmonde in samenwerking met Stichting Present Barendrecht nieuw leven in de jaarlijkse fietstocht.

Onder het motto ‘Zelfde oorsprong, maar toch zo anders’ kunnen deelnemers op zaterdag 18 juni kiezen uit een route van circa 32 of 40 kilometer door IJsselmonde en de Hoeksche Waard. Via de Zuidpolder en het fietspad langs de Oude Maas komen ze aan bij het veer naar Puttershoek en genieten na de overtocht van een prachtige route door de Hoeksche Waard. Via Zwijndrecht en Heerjansdam gaat het richting de finish in Barendrecht.

Aanmelden kan met het inschrijfformulier op de website www.presentbarendrecht.nl. In verband met de voorbereidingen en inkopen wordt vooraf aanmelden op prijs gesteld. Eventueel kan ook voor de start worden ingeschreven in de entreehal van IKEA Barendrecht.

Start en finish
Starten kan tussen 9.30 en 12 uur bij IKEA Barendrecht. Iedere deelnemer ontvangt een routebeschrijving en een boekje van de tocht met interessante weetjes over het mooie. De finish is tussen 13 en 16 uur bij hovenier Paul Casteleijn aan de Noldijk 126. Hier kan nog even worden nagepraat onder het genot van een hapje en drankje (inbegrepen).

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per deelnemer en komt geheel ten goede aan het werk van Present Barendrecht. Deelnemers ontvangen een button als bewijs van deelname. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meedoen. Als betalende deelnemer kunt u voor maximaal 1 persoon een extra button krijgen voor de prijs van 7,50 euro.

De opbrengst van de fietstocht is zoals elk jaar bestemd voor de Stichting Present Barendrecht. Met de opbrengst schaft Present gereedschap en materiaal aan om met inzet van vrijwilligers praktische hulp te bieden aan mensen die dat om wat voor reden dan ook kunnen gebruiken.

Advertenties uit de krant