Afbeelding
ingezonden mededeling

Hieraan moet je denken bij het in gebruik nemen van een bedrijfswagen

Algemeen

De ideale bedrijfsauto aangeschaft, of denk je erover na? Dan zijn er nog veel zaken waar je aan moet denken. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Overigens is een extra goede tip de website DUTCH Vans te bezoeken voor het vinden van een bedrijfswagen. Hier kom je er tevens achter welk type je zoekt en wat daarvan de mogelijkheden zijn. 

De papierwinkel

Om straks volledig legaal de weg op te gaan, moet je bedrijfsauto eerst even door een administratieve molen. We noemen het gekscherend papierwinkel, maar veel kan tegenwoordig online geregeld worden. Wegenbelasting, verzekeringen, tankpas, et cetera. Het is een fijn gevoel om dat allemaal voor elkaar te hebben als je met bijvoorbeeld je Volkswagen Crafter het land inrijdt, op weg naar succesvolle klussen. 

Zorg voor pakkende reclame op de bus

Het is een gemiste kans als je je beroepsmatig maar anoniem op de openbare weg begeeft. Je bent een rijdend billboard voor je eigen bedrijf, dus zoek een specialist die stijlvolle belettering op je bus aanbrengt. Zorg voor goede teksten en een opvallend logo. En vergeet natuurlijk de contactgegevens van je onderneming er niet bij te vermelden. 

Rij hoffelijk en hou de boel schoon

Diezelfde reclame keert zich echter tegen je als je er een dubieuze rijstijl op na houdt. Ook al heb je haast, hou je aan de maximumsnelheid, ga niet bumperkleven en rechts inhalen en parkeer je bedrijfswagen op plekken waar dat hoort. Ruim de cabine regelmatig op en hou het exterieur glimmend, want wanneer het dashboard vol ligt met rotzooi en de met vingers geschreven tekst ‘ik wil gewassen worden’ op je bus staat, maak je eveneens geen beste indruk. 

Privégebruik en aftrekposten

Het is onder bepaalde voorwaarden toegestaan om je bedrijfswagen voor andere doeleinden dan alleen werk te gebruiken. Neem die voorwaarden even door, want je bedrijfswagen leent zich niet alleen prima als vakantiehuisje, er is ook een aantal kosten aftrekbaar wanneer je ermee in Europa op pad gaat. Surfplank en matras achterin en op naar de Zuid-Franse kust! 

Carrièreswitch?

Wees blij met je bedrijfswagen en zorg er goed voor, want deze kan dienst doen als trouwe metgezel bij veel andersoortige klussen. Als je het op een goeie dag zat bent om pakketten te vervoeren of wanden te stukadoren, is de bus misschien wel de basis voor een carrièreswitch, omdat bij veel ander werk een zelfde soort wagen heel handig is. Zelfs de mogelijkheid van het ombouwen tot kantoor als je online geld verdienend de wijde wereld in wilt trekken. 

Advertenties uit de krant