Afbeelding
Foto:

Piet Romano deelt cadeautjes uit (met video)

Algemeen

BARENDRECHT - Romano van Genderen (27) deelde zaterdag gratis speelgoed uit aan kinderen, Dat deed hij, verkleed als roetveegpiet, op de Middenbaan en in Carnisse Veste.

“Sommige voorbijgangers keken vreemd op, maar voor de kinderen was het één groot feest!”, vertelt hij.

Romano van Genderen wil graag iets goeds te doen voor de medemens. Het Sinterklaasfeest is naar zijn idee het perfecte moment om aan anderen te denken. Zijn eenmansacties begonnen vorig jaar. Toen heeft Romano gratis chocoladeletters langs een aantal deuren gebracht bij inwoners van zijn woonwijk.

Romano heeft beide acties helemaal zelf betaald en daar heeft duidelijk geen spijt van, want hij staat met een grote glimlach op zijn gezicht te stralen bij het zien van zoveel blije gezichtjes. Dat is niet zo heel gek, als blijkt dat hij doordeweeks werkzaam is in het kleuteronderwijs in Dordrecht.

Hoewel de meeste reacties positief waren, werd er door sommige, voornamelijk oudere, voorbijgangers ook erg negatief gereageerd. Waar dit aan lag? Volgens Romano kwam het dankzij de roetvegen op zijn gezicht. Gelukkig liet hij weten zich daar niets van aan te trekken. Hij vind het veel belangrijker om iets goeds te doen, dan zich bezig te houden met de hele discussie om het kinderfeest heen.

Van de uitdeelactie staat een filmpje op Youtube: 


Advertenties uit de krant