Afbeelding
Foto:

Succesvol NK voor Twirlvereniging Liberté

Algemeen

BARENDRECHT – Twirlvereniging Liberté heeft drie volle weekenden in november, december en januari eindelijk weer volop kunnen genieten van de wedstrijden voor het NK Twirlen.

Het was een behoorlijke strijd met een sterk deelnemersveld op de onderdelen 1 baton, 2 baton, dance en super x strut. In november waren de selecties waaraan 12 dames deelnamen op verschillende onderdelen met als doel een plaatst in de top 15 voor de beginners en intermediate onderdelen en een top 6 in het advance. De dames gingen de strijd aan en iedereen behaalde een selectie plek met 1 of meer onderdelen.

In december was het NK voor de dames die zich geplaatst hadden in de beginners. Met het onderdeel 1 baton werd Jara de Groot Nederlands kampioen senior beginner en was er een zilveren medaille voor Larissa Risseeuw in de adult beginner. Quinty de Groot behaalde een bronzen plak in de junior beginners en Alicia Tholenaars mocht de brozen medaille in ontvangst nemen in de senior beginners.
Ook op het onderdeel dance twirl werden er medailles in de wacht gesleept. Quinty de groot werd Nederlands Kampioen junior beginner en Jara de Groot was goed voor brons in de senior beginner. Melody de Nijs behaalde een 15e plaats met haar dance in de senior beginner. Kortom een geweldig resultaat voor de club.

Op 7 en 8 januari was het weekend voor de dames die in het intermediate en de kampioensklasse een plekje wisten te veroveren op meerdere onderdelen waarbij sommige dames kans maakte op een EK ticket in Italië . De meiden hebben gestreden als leeuwinnen en ondanks dat er wat teleurstellingen waren is men bij Liberté echt trots op wat er bereikt is. Charissa Geevers werd met haar dance twirl 13e en Lysanne Schoolenberg 10e in de adult Intermediate. Gabriélle Vis werd met 1 baton 4e e met Super X Strut 5e in de adult Intermediate. Lysanne Schoolenberg veroverde met haar Super X strut de 2e plaats in de advance klasse en heeft een reserve ticket voor het EK in Italië verdiend. Als laatste wist Janneke Heijboer in de advance kampioensklasse beslag te leggen op de 6e plaats op het onderdeel 1 en 2 baton.

“Liberté is waanzinnig trots op deze prachtige resultaten. Onze verenging bestaat dit jaar 25 jaar en is volop in beweging en natuurlijk horen daar diversen festiviteiten bij. Op donderdag 12 januari hebben wij een geweldige nieuwjaarsreceptie gehad waarbij wij onze leden allemaal in het zonnetje hebben gezet. Het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur want op 12 februari is onze 1ste wedstrijd alweer”, aldus Anke Heijboer.

Advertenties uit de krant