Afbeelding

Weer gewonde bij valpartij op Middenbaan

Algemeen

BARENDRECHT – Een inwoonster van Barendrecht is afgelopen week gevallen op de Middenbaan. Ze struikelde over een losliggend deel van de metalen goot die daar in de bestrating ligt.

De vrouw liep een gebroken schouder en een gekneusde pols op. Ze kan minimaal zes weken niet werken. De betreffende strip is weer vastgezet.

Gemeenteraadslid Willem Booij (EVB) stelde dinsdag vragen over het ongeval aan wethouder Dirk Vermaat. Hij wil weten hoe het mogelijk is dat tijdens een wandeling over de Middenbaan bleek dat op vier plaatsen de metalen goot omhoog komt.

“Het is mij bekend dat er zo nu en dan een strip loskomt”, antwoordde wethouder Vermaat. Hij laat uitzoeken of de goot momenteel inderdaad op vier plaatsen omhoog komt. Wat betreft de aansprakelijkheid van de gemeente, weet Vermaat dat daar een hoop jurisprudentie over is. Hij gaat ervan uit dat het naar behoren wordt afgehandeld.

Het is niet voor het eerst dat er iemand valt over een metalen strip. In 2020 liep een vrouw flinke verwondingen op. “Mijn voet raakte uit de kom, ik had botkneuzingen en een gescheurde enkelband.” De toenmalige wethouder Cees Schaap kwam langs met bloemen. Maar de gemeente weigerde te betalen, omdat het hoogteverschil bij de metalen goot binnen de toegestane bandbreedte bleef.

Advertenties uit de krant