Afbeelding
Foto:

Pearle Opticiens 25 jaar op de Middenbaan

Algemeen

BARENDRECHT – Opticien Pearle – Donkervoort op de Middenbaan viert deze maand dat de winkel 25 jaar Pearle-vestiging is.

De opticien is een vaste waarde in het centrum van Barendrecht. De winkel bestaat meer dan tachtig jaar, waarvan de laatste vijftig jaar in handen van de familie Donkervoort.

Voor de winkel brak een nieuw tijdperk aan toen het grote Pearle in 1997 liet weten te willen samenwerken met Donkervoort. “We zijn de enige Pearle-winkel in Nederland die zijn eigen naam heeft behouden”, zegt Inge Donkervoort trots.

Sinds begin 1998 is Pearle-Donkervoort een zelfstandig bedrijf, onder leiding van Nicole van den Berg Donkervoort, maar voert het de Pearle-formule met alle regels die daar bij horen. “Wij zorgen er zelf voor dat steeds de nieuwste apparatuur in de winkel staat. Ook worden de medewerkers regelmatig bijgeschoold”, legt Nicole uit. Ze merkt dat veel klanten tegenwoordig de naam Pearle gebruiken. “Maar heel veel mensen zeggen nog Donkervoort. Dat is vooral de ouderen generatie.”

Het team is begonnen met drie medewerkers en is inmiddels uitgebreid naar tien medewerkers.

Bij Pearle – Donkervoort is men trots op de trouwe klantenkring, die nog steeds groeit. “We zijn er trots op dat veel mensen hier al 25 jaar trouwe klant zijn. Bovendien zie we steeds vaker nieuwe klanten”, aldus Nicole van den Berg Donkervoort.

Pearle – Donkervoort is gevestigd aan de Middenbaan 53-A, 2991 CS Barendrecht.

Advertenties uit de krant