Afbeelding
Foto:

JeugdOrkest speelt mee in première tijdens Jonge Blazersdag

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 25 maart hebben alle leden van het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht meegedaan aan de Jonge Blazersdag Zuid-Holland in Den Haag. Ruim 70 jeugdige muzikanten uit de provincie Zuid-Holland hebben met elkaar gemusiceerd in een mega orkest onder leiding van dirigent Paul van Gils.

De dag werd gehoudenin het Politie-opleidingscentrum in Den Haag-Ypenburg. Centraal stond de repetitie en uitvoering van het stuk Ubuntu, dat speciaal in opdracht van de Zuid-Hollande Bond voor Muziekgezelschappen was gecomponeerd door Suzanne Welters. Zij was speciaal naar Den Haag afgereisd om de première van haar stuk mee te maken. Toen de eerste maten klonken, was zij tot tranen toe geroerd. Nog nooit had zij haar stuk live gehoord en het was overweldigend hoe het werd gespeeld door dit Mega Jeugd Orkest.

Voor de jonge muzikanten stond nog een andere muzikale uitdaging op het programma. Arrangeur Wendy Barten heeft onder het bekende werk Adagio (for Strings) van Samuel Barber een audiotrack gezet. Terwijl de muzikanten het stuk speelden, werd een strakke beat toegevoegd met allerlei special effects. Iedereen moesten zeer nauwkeuring op de aanwijzingen van de dirigent spelen, anders verliep het niet meer synchroon. Maar na een paar keer oefenen verliep ook deze uitvoering vlekkeloos.

Met heel veel nieuwe muzikale ervaringen keerden de jeugdleden van de Harmonievereniging weer huiswaarts. Het was een onvergetelijke dag waar ze nog lang op terug zullen kijken.

Wie belangstelling heeft voor het orkest kan vrijdag 31 maart komen kijken, tussen 16 en 18.30 uur in het trefpunt.

Advertenties uit de krant