Foto: Marcel Krijgsman
Foto: Marcel Krijgsman

Verkiezing 'Club van het Jaar'

Evenement

BARENDRECHT - Dinsdag 2 april is de verkiezing 'Club van het Jaar', van start gegaan. Het is een initiatief van Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende, het LKCA, het AD en de regionale dagbladen. De verkiezing heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Alle sport- en cultuurclubs in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot en met 13 mei, daarna begint de stemperiode. De winnaars worden beloond met prijzen, zoals masterclasses van experts die de vereniging verder helpen en een promotiefilm om de club nog meer in de schijnwerpers te zetten.

De ambassadrices uit de sport- en cultuurwereld zijn Esmee Visser (langebaanschaatsster) en Shirma Rouse (zangeres). Zij weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière.

Reacties van winnaars
Club van het Jaar 2018 Muziekvereniging Soli: 'Het winnen van de verkiezing heeft onze leden nieuwe energie gegeven en we hebben veel geleerd van de workshop van zangeres Shirma Rouse.'
Basketbalvereniging Crackerjacks: 'Na het winnen van de verkiezing gingen deuren voor ons open, waardoor we onze dromen kunnen verwezenlijken. En door de masterclass 'Coach de Coach' zetten we mooie stappen in het opleiden van onze coaches!"

Zo werkt het
Inschrijven kan tot en met 13 mei. Van 6 mei tot 7 juni mag er gestemd worden. Alle clubs kunnen gebruik maken van gratis promotiemateriaal om hun achterban te mobiliseren. Op 11 juni worden de clubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt.
De provinciewinnaars pitchen op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. De vakjury beslist welke clubs zich in 2019 'Club van het jaar' mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie, nomineren en stemmen op www.clubvanhetjaar.nl.

Advertenties uit de krant