Afbeelding

Lijsttrekkersdebat van vorige week

Verkiezingen

BARENDRECHT - Alle zeven lijsttrekkers waren donderdag 15 maart aanwezig bij het Exxact Lijsttrekkersdebat in Het Kruispunt. De lijsttrekkers gingen onder andere met elkaar in debat over de onderwerpen veiligheid, jeugd, duurzaamheid en wonen.

Veiligheid
Coördinator van de Buurtpreventie Barendrecht, Johan Terdu, legde aan EVB, VVD, SGP/CU en D66 de vraag voor of ze wilden investeren in veiligheid. Deze partijen gaven aan dat het belangrijk is om de veiligheid in Barendrecht waar nodig te verbeteren en in te zetten op de zichtbaarheid van diverse organisaties. Alle partijen geven aan te willen investeren, maar de meningen zijn verdeeld wat betreft waar dat geld precies naar toe moet; BOA's, meer blauw op straat of cameratoezicht.

Jeugd
Een van de vragen bij jeugd ging over de decentralisatie van jeugdzorg naar de gemeentes. D66 en SGP/CU zijn van mening dat jeugdzorg goed functioneert, maar wel met de kanttekening dat er de komende jaren nog hard gewerkt moet worden. GroenLinks geeft aan dat er nog zes jaar nodig is om de jeugdzorg in optimale vorm te krijgen. Volgens de PVDA is een goede klachtenprocedure noodzakelijk om goede hulp te verlenen en dat is nu niet het geval.

Duurzaamheid
Binnen het thema duurzaamheid zijn er een aantal ontwikkelingen gaande die volgens verschillende partijen nog even de tijd nodig hebben om verder te ontwikkelen. Iedere partij wil investeren in duurzaamheid, maar elke partij doet dat op zijn eigen tempo en eigen manier. Daarbij staat bij elke partij centraal dat er in de loop van de tijd steeds meer woningen komen die "Van Gas Los" zijn en een aantal partijen willen de Eneco-aandelen besteden aan de energietransitie.

Wonen
Op het gebied van woningbouw is de komende tijd nog een slag te slaan, wat betreft CDA, PVDA en VVD. Of dat nu investeren is in goedkope koopwoningen (VVD) of de hoogte in bouwen (PVDA) of plekken zoeken waar zowel huur- als koopwoningen gebouwd kunnen worden (CDA), dat ligt dus bij elke partij verschillend.

Advertenties uit de krant