Alle kittens van Lancey zijn geplaatst.
Alle kittens van Lancey zijn geplaatst.

Moederpoes Lancey zoekt rust

Algemeen

REGIO - De eerste zwangere poes werd in april als vondeling De Dierenstee binnengebracht. Dat was Lancey en zij beviel dezelfde maand in een gastgezin van vier kittens, het zogeheten A-nest. Alle nestjes die de opvang binnenkomen, of het nu met of zonder moederpoes is, krijgen een letter en met deze letter moeten de namen van alle kittens beginnen. Het gaat om een alfabetische volgorde en inmiddels is men aanbeland bij de letter T. Dat betekent dat er sinds april al twintig nestjes, groot en klein, zijn opgevangen.
Poes Lancey is de eerste moederpoes wiens kittens inmiddels allemaal zijn geplaatst en die nu zelf op zoek kan naar een nieuwe baas. Of wellicht haar eerste baas, want waarschijnlijk heeft Lancey die niet eerder gehad. Haar leeftijd is geschat op een jaar en ze is inmiddels gesteriliseerd.
Lancey is een rustige en lieve, maar ook vrij schrikachtige poes die ruim de tijd moet krijgen om te wennen aan haar nieuwe thuis. Je moet eerst het vertrouwen van Lancey winnen, voordat ze toenadering zal zoeken. Als dat eenmaal het geval is, merk je dat Lancey een aanhankelijke dame is, die het fijn vindt om geaaid te worden en te kroelen.
Waarschijnlijk kan Lancey bij een soortgenoot worden geplaatst, maar dat is nog niet helemaal zeker. In het gastgezin had Lancey geen contact met de andere katten en in de opvang trekt ze zich veel terug, maar waarschijnlijk zal een sociale en rustige soortgenoot geen probleem voor Lancey zijn.

Voor Lancey wordt een rustig thuis gezocht waar ze de tijd krijgt om te wennen en waar ze op den duur naar buiten kan. Wie heeft er een fijne plek voor lieve Lancey?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant