(foto: Vluchtelingenwerk)
(foto: Vluchtelingenwerk) Foto: GOEDELE MONNENS

Statushouders doen mee aan Burendag

Algemeen

BARENDRECHT – Op drie plaatsen in Barendrecht doen statushouders zaterdag 25 september mee aan Burendag. De dag is een initiatief van het Oranje Fonds.

De deelname aan de dag is een uitvloeisel van het Goede Buur project. Daarbij leren statushouders met hulp van buddy’s de weg vinden in Barendrecht. De deelname aan Burendag wordt ook gesteund door Vluchtelingenwerk en Kijk op Welzijn. De bedoeling is om de buren te ontmoeten en goede relaties op te bouwen. Drie gezinnen doen zaterdag mee. De buren krijgen een uitnodiging.

Aan de Peppelwede staat vanaf 14.30 uur een springkussen voor de kinderen. Er wordt ook gezorgd voor hapjes en drankjes. Er zijn 62 buren uitgenodigd.
Aan de Rietgors zijn 33 uitnodigingen verstuurd voor een muzikaal feestje dat om 13 uur begint. Er is een band uitgenodigd. Bovendien spelen de leden van het gezin zelf dwarsfluit, gitaar en piano. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes.
Aan de Jan Gilles Oemvliet worden tijdens de Burendag spelletjes gedaan. Voor de bezoekers zijn er ook hapjes en drankjes. Er zijn 45 uitnodigingen verstuurd.

Van de drie gezinnen die meedoen zijn er twee sinds 2019 in Barendrecht, de derde pas sinds februari van dit jaar. Ze worden door de buddys van het Goede Buur project geholpen bij de integratie in Barendrecht.

Wie zich wil aanmelden als buddy voor Goede Buur kan contact opnemen met Halis Tunc: htunc@vluchtelingenwerk.nl of 06-13054971.

Advertenties uit de krant