Noir.
Noir.

Kater Noir is een ‘langzitter’

Algemeen

REGIO - De meeste dieren die op dit moment in De Dierenstee wonen, zijn ‘langzitters’. Verreweg de meeste honden, katten en konijnen worden binnen enkele weken tot enkele maanden geplaatst. Woont een dier langer dan circa drie maanden in de opvang, dan is het helaas een ‘langzitter’.

Een van hen is kater Noir. Hij is ongeveer een jaar oud en als vondeling de opvang binnengekomen. 

Noir liep rond in een gebied waar de laatste jaren een grote groep zwerfkatten leefde en waarvan het overgrote deel inmiddels is gevangen. Zeer waarschijnlijk is Noir familie van een deze zwerfkatten.
Helaas was én is Noir nog niet echt blij met zijn komst naar de opvang en zeker niet met alle mensen die hem omringen. Mensen die de beste bedoelingen met hem hebben, maar Noir laat niemand (te) dichtbij komen. Gelukkig is er inmiddels wel vooruitgang te zien. Want waar Noir eerst alles vanuit een veilige plek in de gaten hield, loopt hij nu zelfverzekerd rond in zijn kamer en is hij veel meer op zijn gemak. Iets té veel op zijn gemak misschien, want Noir speelt duidelijk de baas over de andere katten en daagt ze uit.... Het is daarom het beste dat Noir terechtkomt in een huis zonder soortgenoten.

Verder is een baasje met veel geduld vereist. Noir kan namelijk best een sociale kater worden, maar dat vraagt om veel tijd en aandacht. Hij heeft nog niet eerder een echt thuis gehad, alles is voor hem vreemd, dus het zal even duren voordat Noir zich op zijn gemak voelt bij je. Een plek waar Noir buiten kan leven, maar waar hij wel warm kan overnachten is ook een optie.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a  , 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant