Oud en nieuw bij Big Boss: links Rob en Ellen ten Napel, midden Nico Jozee.
Oud en nieuw bij Big Boss: links Rob en Ellen ten Napel, midden Nico Jozee. Foto: Ronald Hooijmeijer

Nieuwe eigenaar Big Boss / Blue Wave

Algemeen

BARENDRECHT – Slechts een handvol kledingzaken waren er aan de Middenbaan gevestigd toen Big Boss en Blue Wave in 1985 haar deuren openden. Bijna veertig jaar later loopt het aantal winkels waar men terecht kan voor modieuze kleding, tegen de twintig.

,,Ja, er is veel veranderd in de loop van de jaren”, zegt Nico Jozee.
“Ik heb heel wat ondernemers zien komen en ook weer zien vertrekken. Niet alle ondernemers hebben het volgehouden, in soms moeilijke tijden.”

Nico staat vanaf het eerste uur achter de toonbank van Big Boss en Blue Wave. Eerst als bedrijfsleider en vanaf 1996 als eigenaar van de modezaken. Nico: ,,Ik heb nu klanten die als kind in het kinderhoekje speelden of televisie keken, terwijl de ouders kleding aan het passen waren. Er waren kinderen die d’r eigen video meenamen.”

Hoe mooi de verhalen ook, zaterdag 30 oktober dragen Nico en zijn vrouw Anja de sleutel van het pand op de Middenbaan over aan hun opvolgers. 

,,Het is mooi geweest,” zegt Nico. ,,We gaan genieten van de vrije tijd. Ik ben trots op wat we gepresteerd hebben, en de trouwe klanten heel dankbaar voor hun loyaliteit. Zonder klanten geen winkel, zo simpel is het. Maar ook ons vaste team van verkoopsters ben ik zeer dankbaar. Er staan ‘meiden’ in de winkel die al meer dan twintig jaar bij mij werken. We hebben als team een mooie prestatie geleverd.”

Maandag 1 november wordt de voordeur voor het eerst van slot gedaan door de nieuwe eigenaren Rob en Ellen ten Napel. Aan de collectie, inrichting en de ‘meiden’ in de winkel zal men niet merken dat er iets veranderd is. Rob: ,,Nico en ik doen al ruim dertig jaar zaken met elkaar. Onze inkoop doen we ook gezamenlijk, dus nee, er zal niet veel veranderen. We willen vooral de klanten blijven bedienen zoals ze dat gewend zijn. Never change a winning team.”

Advertenties uit de krant