Afbeelding

Onderzoek naar vergunning Lekker & Live

Algemeen

BARENDRECHT – Het blijft nog even onduidelijk of het muziekfestival Lekker & Live op 15 en 16 juli 2022 kan doorgaan in de Zuidpolder. Een motie van GroenLinks om dit soort evenementen niet toe te staan in de Zuidpolder, is dinsdag tijdens de raadsvergadering niet in stemming gebracht.

Kort voor de vergadering kwam bij de gemeenteraad een brief binnen van de organisatie van het festival. Hierin staat dat de organisatoren vanaf het voorjaar van 2019 contact hebben gehad met het gemeentebestuur. “De locatie in de Zuidpolder, het evenemententerrein naast de Kleine Duiker, bleek de ideale locatie voor een dergelijk evenement”, schrijven ze. 

Bij het kiezen van een datum is volgens de organisatie rekening gehouden met het broedseizoen. Ook is er een flora- en faunaplan gemaakt om voldoende rekening te kunnen houden met de natuur.

In de brief staat ook dat er in 2019 ‘contact is geweest met GroenLinks’ en dat er toen zorgen zijn weggenomen. Fractievoorzitter Arie Kooyman ontkende dinsdag dat er met zijn fractie contact is geweest. Hij houdt vol dat het festival op die plek niet is toegestaan volgens het bestemmingsplan. Er moet een andere plaats voor worden gezocht.

Burgemeester Govert Veldhuijzen vertelde dat het idee voor het festival destijds hartelijk is verwelkomd voor zijn voorganger Jan van Belzen. Op zijn verzoek hield GroenLinks de motie aan, zodat hij in een volgende vergadering alsnog besproken kan worden. Dat geeft burgemeester Veldhuijzen de tijd om de zaak goed uit te zoeken.

Matthijs van der Welle (VVD) vroeg om de zaak eerst in een raadscommissie te behandelen, zodat de organisatoren van Lekker & Live daar in kunnen spreken.

Advertenties uit de krant