Afbeelding

Verbazing over sluiting dienstencentrum Borgstede

Algemeen

BARENDRECHT - Bij inwoners van Barendrecht die gebruik maken van het dienstencentrum van Borgstede viel vorige week een brief van Kijk op Welzijn op de mat. In deze brief werden de inwoners uitgenodigd voor een feestje, maar dat feestje was ter afsluiting van de activiteiten in het dienstencentrum ‘De Windsingel’. En dat leidt tot veel verdriet. Gemeenteraadslid Els Schaap van Echt voor Barendrecht (EVB) klom daarom in de pen en heeft het college van B&W om opheldering gevraagd. 

In de brief van Kijk op Welzijn wordt aangegeven dat de activiteiten in het dienstencentrum vanaf 15 augustus worden gestaakt. Waarna het dienstencentrum kan worden omgebouwd tot een ‘social hub’ voor de wijk. Tot wanneer deze verbouwing duurt en of alle activiteiten voor ouderen ook een plek krijgen in de nieuwe hub is nog niet bekend. Wel wordt er alvast afscheid genomen van twee medewerkers die jarenlang verbonden waren aan het dienstencentrum. 

Raadslid Els Schaap (EVB): “Veel ouderen gaan al jaren met plezier naar de activiteiten die in het dienstencentrum worden georganiseerd. Dat wordt nu voor onbepaalde tijd onmogelijk gemaakt. Daarbij is het maar de vraag of de activiteiten zoals de bingomiddag, oudergym of koersbal ook in de nieuwe hub gaan plaatsvinden.” Els Schaap heeft aan het college gevraagd waarom er geen vervangende ruimte is gezocht om ervoor te zorgen dat ouderen die nu gebruik maken van de ruimte, aangehaakt kunnen blijven en niet vereenzamen in de tussentijd. Els Schaap: “Er moet gewoon alsnog snel een ruimte voor deze ouderen worden gezocht zodat alle activiteiten, ook na 15 augustus gewoon kunnen doorgaan.” 

Advertenties uit de krant