Logo deschakelbarendrecht.nl

Lizette Christianen (27)

Waar kennen we jou van?

Ik ben betrokken bij de kerkgemeenschap in Barendrecht. Ik doe veel voor 'Draag elkanders last' en de kinderevangelisatie in Rotterdam. Daarnaast ben ik verpleegkundige in het Maasstad Ziekenhuis en kennen mensen mij ook van mijn foodblog: lekkersvanlies.nl.

Hoe is je foodblog ontstaan?

Ik heb een passie voor koken en bakken. Ik geef al snel een eigen draai aan recepten, zet er zogezegd mijn handtekening op. Op een gegeven moment had ik zoveel notities dat het echt gedigitaliseerd moest worden. Daardoor ontstond het idee van het blog. Dan was ik niet alleen voor mezelf al die recepten over aan het tikken, maar kon ik ze direct delen.
Mijn foodblog bestaat nu een jaar. Het is hartstikke leuk om te doen. Ik heb veel vaste bezoekers. Ik deel van alles, van simpele recepten over appelmoes maken tot diners met meerdere gangen. Nu ben ik bezig om ook ingemaakte soepen, sappen en sauzen te maken en deze te verkopen via een webshop.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ja, heel vaak. Ik woon pas vijf jaar in Barendrecht, maar mijn man woont hier al zijn hele leven. Veel mensen kennen mij via hem, maar ook van de kerk, vanuit de wijk, het kinderdagverblijf waar de kinderen naartoe gaan en natuurlijk van mijn blog.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Corno. We hebben twee zonen van drie jaar en een jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik kom uit een gezin van zes kinderen. Samen met mijn zusje paste ik op ons jongere broertje en zusje. Dan deden we spelletjes met eten. Geblinddoekt moesten we dan dingen proeven en raden wat het was.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach veel. Maar vorige week moest ik heel hard lachen. Ik was zo trots op mijn kwarktaart met laagjes. Ik riep al naar Corno dat hij moest komen kijken omdat de taart zo goed gelukt was, maar toen ik hem uit de vorm haalde, zakte hij zo over het aanrecht heen.

Waar word je gelukkig van?

Van eten, taart, mensen om mij heen. En natuurlijk van koken voor anderen.

Waar ben je verdrietig om geweest?

In het afgelopen jaar ben ik vier dierbare mensen verloren. Dat hakt erin.

Van wie krijg je inspiratie?

Van Pinterest. Hier bekijk ik afbeeldingen van voedsel. Ik let vooral op de kleuren en de opgemaakte borden. Ook van het magazine Foodies krijg ik inspiratie.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Een echte kook- en bakwinkel. Soms kijk ik al eens naar leegstaande pandjes aan de Middenbaan. Ik zou graag mijn eigen soepen en sauzen willen verkopen en daarnaast keukenmaterialen. Maar eerst mijn webshop maar eens goed opstarten.

Waar word je verlegen van?

Te veel complimentjes. Vooral in mijn werk als verpleegkundige. Ik vind het vanzelfsprekend dat ik voor patiënten zorg en lief voor ze ben. Daar hoef ik geen complimentjes voor.

Welk talent zou je willen hebben?

Piano spelen. Ik ben best muzikaal. Ik zou graag een piano in huis hebben, maar alleen als ik er dan ook op kan spelen.

Hoe sta je 's morgens op?

Moeizaam. Meestal rond half zeven. Maar als ik er eenmaal uit ben, en ik heb een plens koud water in mijn gezicht gegooid, is het ook weer goed. We ontbijten zo vaak mogelijk met z'n vieren.

Wat zijn je angsten?

De voorspellingen over de wereld die in de Bijbel staan geschreven, gebeuren nu. Ik kan dat wel beangstigend vinden. Terwijl de Bijbel ook zegt dat je niet bang hoeft te zijn. Mensen komen onder druk te staan vanwege religie. Hoe lang zal het nog duren voordat we in Nederland niet meer openlijk ons geloof kunnen uiten?

Wat vind je stom?

Broeken met gaten erin. Mijn jongens hebben soms ook gaten in hun broek, maar dat komt dan door het kruipen. Bumperkleven vind ik ook stom.

Waar kijk je naar op televisie?

Wij hebben geen televisie. Ik ben ook niet opgegroeid met een tv. Als ik iets wil zien, kijk ik het via internet terug. Zoals 'Heel Holland bakt'.

Wat is je favoriete quote?

Als je iets doet, moet je het goed doen.

Meer berichten