Afbeelding

Uniek onderwijs op Zuider gymnasiumbasisschool

Algemeen

BARENDRECHT - Na acht jaar op de basisschool overstappen naar de middelbare school om daar een diploma te halen, dat is hoe het nu werkt voor alle leerlingen in het Nederlandse onderwijs. Maar voor vele slimme leerlingen werkt dit systeem niet optimaal. Vanaf augustus start daarom in Rotterdam-Zuid een unieke combinatie van basis- en voortgezet onderwijs op de nieuwe Zuider gymnasiumbasisschool.

Nu al volgen vele leerlingen uit Rotterdam en omstreken het voortgezet onderwijs op het Zuider GymnasiuM. Als begaafdheidsprofielschool specialiseert de school zich in gepersonaliseerde leerroutes waarbij leerlingen kunnen kiezen voor een regulier gymnasiumtraject, maar ook versneld examen kunnen doen in één of meer vakken. Ook is veel aandacht persoonlijke ontwikkeling.

Al jaren organiseert de school ook elke donderdag het Pregymnasium, een speciaal lesprogramma voor basisscholieren die wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Hierbij wordt intensief samengewerkt met het Rotterdamse basisschoolbestuur PCBO.

Vanaf augustus wordt deze band met het basisonderwijs echter nog hechter, want dan kunnen leerlingen uit groep vijf tot en met acht volledig op de school terecht bij de Zuider gymnasiumbasisschool in het huidige gebouw te Rotterdam. Net als op het Zuider Gymnasium zijn persoonlijke leerroutes het uitgangspunt en worden doorlopende leerlijnen vanuit het basisonderwijs tot en met het gymnasiumdiploma aangeboden.

Basisschoolvakken als taal en rekenen gaan bijvoorbeeld over in de gymnasiumvakken Nederlands en wiskunde. Per leerling wordt het moment van overgang van po naar vo bepaald, zodat maatwerk wordt geleverd en wordt aangesloten op ieders persoonlijke groei en ontwikkeling.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de voorlichtingsavond aan de Grift 30 op woensdag 23 mei vanaf 19 uur.

Advertenties uit de krant