Afbeelding
Ingezonden mededeling

Wat zijn de voordelen van een leaseauto?

Algemeen

Wil je graag in een nieuwe auto rondrijden in Barendrecht? Je kunt er dan voor kiezen om een occasion aan te schaffen, maar je kunt ook een gloednieuw model dat vers van de pers is aanschaffen. Dit kost natuurlijk wel flink wat geld, wat je mogelijk niet voor een auto over hebt. Je zou dan nog kunnen kiezen voor een lease auto. Op de lange termijn zal dit alsnog veel geld kosten, maar je zult niet een hoge initiële investering hoeven te doen. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn voor zowel particulieren als ondernemers om leaseovereenkomsten voor vierwielers af te sluiten. Dit komt ook zeker vanwege de onderstaande voordelen van een leaseauto. 

Om de paar jaar een nieuwe auto

Is je huidige voertuig niet alles wat je ervan had verwacht? Heb je ontdekt dat er binnenkort een nieuw model uitkomt? Vrees niet, met een leaseovereenkomst mag je je auto om de paar jaar vernieuwen. Aan het einde van je leasecontract lever je de auto weer in en krijg je gewoon een nieuwe. Je kunt het zo regelen dat je leaseauto teruggaat op het moment dat je gloednieuwe vierwieler wordt afgeleverd. Dit is aantrekkelijk voor diegenen die graag de nieuwste auto met de nieuwste technologie en de nieuwste veiligheidsuitrusting willen hebben, maar niet het hele proces van wederverkoop en aankoop opnieuw willen doorlopen. Het is ook erg aantrekkelijk voor bedrijven om hiervan gebruik te maken zodat de werknemers altijd in de hipste auto’s rondrijden. 

Niet de eigenaar van de auto

De reden dat dit een voordeel is, is dat iemand anders de afschrijving voor zijn rekening neemt. Afschrijving is wanneer een auto zijn waarde verliest. Alle auto’s worden afgeschreven, het is gewoon wat er gebeurt als je met de auto rijdt. Er zijn ook andere zaken die de afschrijving beïnvloeden, zoals de markt en eventuele schandalen die de fabrikant hebben getroffen. Dit betekent dat wanneer je je voertuig gaat verkopen, je er geld op verliest. Het bedrag dat je verliest varieert, maar het kan nog steeds pijnlijk zijn als je er veel geld voor hebt betaald. Als je echter een auto leaset, heb je die verantwoordelijkheid niet. Als je een leaseauto heb, geef je de auto aan het einde van het contract weer terug.

Eén maandelijkse betaling

Bij het leasen van een auto kun je kiezen voor een onderhoudscontract. Dit dekt alle onderhoudskosten voor de duur van lease. Als je een leaseauto hebt, moet je deze laten onderhouden. Dit is in overeenstemming met de voorwaarden waarmee je akkoord gaat in je contract en het wordt aanbevolen om dit bij een franchisedealer te doen . Zoals je weet, kan het krijgen van een regelmatige service geld kosten en je wilt misschien niet per se zoveel geld in één klap weggeven. Dat is waar de onderhoudsovereenkomst om de hoek komt kijken. Een onderhoudsovereenkomst is een meerprijs bovenop je maandelijkse leasekost. Dit dekt je voor al je onderhoud voor de duur van je contract. Het spreidt het in wezen uit over de duur van je contract in plaats van vooraf te betalen voor de onderhoudskosten.

Advertenties uit de krant