Unity.
Unity.

Unity en MDT Cultuur en Kunst doen oproep aan jongeren

Algemeen

BARENDRECHT – De meidenband Unity, die bestaat uit de Barendrechtse Jayda Monteira da Silva, samen met Naomi Traa, Maud Noordam en Demi van den Bos, roepen jongeren op zich in te zetten voor eenzame ouderen. Dit doen ze in samenwerking met Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Cultuur en Kunst.

MDT is een programma van het ministerie van OCW. MDT Cultuur en Kunst houdt trajecten waarbij mensen zich kunnen ontwikkelen, iets doen voor een ander of de samenleving en waarbij er uit de eigen leefwereld wordt gestapt om anderen te ontmoeten. Unity heeft in 2020 het Junior Songfestival gewonnen en inmiddels al veel eigen nummers uitgebracht, ook over kracht, zelfbewustzijn en eenheid.

De gezamenlijke missie van deze samenwerking is om jongeren van 12 tot 30 jaar aan te moedigen hun horizon te verbreden, zich in te zetten voor anderen en waardevolle verbindingen te leggen buiten hun eigen leefwereld.

Verhalen

Verhalen ontdekken en in de spotlight zetten, is waar MDT Cultuur en kunst met hun programma op aanspoort. Door de eerdere samenwerking met Unity - die met hun muziek veel Nederlandse jongeren aanspreekt - was de keuze snel gemaakt om samen de oproep aan jongeren in Nederland te doen. “Ga zelf ook op zoek naar nog nooit eerder vertelde verhalen van jouw grootouders of andere senioren in jouw omgeving. Zij zijn ook jong geweest en hebben onverwachte avonturen beleefd en kennis verzameld.”
De meidenband spoort jongeren aan om deel te nemen aan deze uitdaging door een video te maken waarin ze, met hun opa of oma, dansen op nummers waar de ander voor het eerst op danste als jongere.

Oproepvideo

De meidenband zal op zaterdag 23 december in de Melkweg tijdens hun Kerstconcert de oproepvideo voor het eerst met hun fans delen, waarna deze live gaat op hun social kanalen om nog meer bewustwording te creëren en als inspiratie voor hun fans om hetzelfde te doen. Hierbij benadrukken ze dat deelnemers met de mooiste, meest verrassende of ontroerende video’s op hun socials, kans maken om in hun nieuwe videoclip gefeatured te worden.

“We geloven dat het cruciaal is om jongeren aan te moedigen buiten hun comfortzone te treden, nieuwe ervaringen op te doen en te ontdekken dat je meer kunt leren van anderen dan je verwacht. Samen met Unity kunnen we een brug slaan tussen generaties en hopen we een positieve impact te hebben op de levens van de jongeren en senioren die deelnemen”, aldus Jerry Rijstenbil, projectleider van MDT Cultuur en Kunst.

Advertenties uit de krant